Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Ganea, antrenor la ASA

Ziarul de Vrancea
18 apr 2017 889 vizualizări
Tehnicianul Ionel Ganea a preluat echipa ASA Targu Mureş, el conducand, luni, primul antrenament al formaţiei, a anunţat clubul ardelean.

În varstă de 43 de ani, Ganea se va afla pe banca roş-albaştrilor începand cu partida de luni, de la Iaşi, din etapa a VII-a a play-out-ului Ligii 1. Fost internaţional roman, Ganea a jucat, de-a lungul carierei sale, la formaţii precum FC Braşov, CSU Craiova, Bistriţa, Rapid, Stuttgart, Bursaspor, Wolverhampton, Dinamo şi Poli Timişoara. Şi-a început cariera de antrenor la Dinamo şi s-a mai aflat pe băncile tehnice ale echipelor U Cluj, Rapid, Dunărea Călăraşi, FC Voluntari. Din staff-ul tehnic vor mai face parte Emil Szolomajer, Carol Fekete şi Darius Miclea. Ganea îl înlocuieşte la ASA pe Ionuţ Chirilă, demis săptămana trecută.

Rednic şi Bölöni pe lista Standard

Tehnicienii Mircea Rednic şi Ladislau Bölöni se află printre antrenorii care ar putea prelua echipa Standard Liège, după demiterea lui Aleksandar Jankovic. Bölöni a caştigat titlul de campion cu Standard în 2008/2009, iar Rednic, în prezent la Mouscron, a pregătit echipa în perioada 2012/2013. Alte nume vehiculate sunt Franky Vercateuren, Sergio Conceiçao şi Peter Maes. Aleksandar Jankovic, în varstă de 44 de ani, antrenorul lui Răzvan Marin la Standard Liege, a fost demis luni. După ce a încheiat pe locul IX în sezonul regulat, Standard este în prezent pe locul cinci în grupa A a play-off-ului, cu două puncte. Interimatul la Standard va fi asigurat de José Jeunechamps, în varstă de 49 de ani, care a colaborat şi cu Ladislau Bölöni.

Serena stă şi urcă

Jucătoarea americană de tenis Serena Williams va reveni, începand din 24 aprilie, pe locul I în clasamentul WTA. Ea va profita de faptul că actuala ocupantă a primei poziţii în ierarhia jucătoarelor profesioniste, germana Angelique Kerber, va pierde punctele aferente victoriei de anul trecut la turneul de la Stuttgart. În calendarul din acest an, Porsche Tennis Grand Prix începe cu o săptămană mai tarziu decat în cel din 2016. Kerber îşi va putea recupera poziţia de lider dacă va ajunge în semifinalele competiţiei de categorie Premier (caştigătoarea este recompensată cu 470 de puncte). Serena Williams, care nu participă la Stuttgart, va întregistra săptămana cu numărul 317 în fruntea WTA. Numai Steffi Graf (377 de săptămani) şi Martina Navratilova (332 de săptămani) au petrecut mai mult timp pe locul 1 WTA.

Final Four în Cupa Romaniei

Turneele Final Four ale Cupei Romaniei la handbal, feminin şi masculin, vor fi găzduite de Sala Olimpia din Ploieşti în luna mai. Cele două turnee s-ar putea desfăşura în aceeaşi perioadă, 19-21 mai, dar o decizie va fi luată în funcţie de parcursul echipei masculine Potaissa Turda în Challenge Cup, fiind calificată în semifinale (22 şi 30 aprilie). Finala Challenge Cup are loc în 20-21 mai, astfel că, dacă Potaissa va juca finala, Turneul Final Four al Cupei Romaniei va fi devansat în 12-13 mai. La feminin, competiţia va avea loc în 19-21 mai, iar miercuri se vor trage la sorţi meciurile din sferturile de finală, echipele învingătoare urmand să joace la Turneul Final Four. La masculin vor juca formaţiile Potaissa Turda – HC Dobrogea Sud şi CSM Bucureşti – Dinamo Bucureşti. În 2016, Cupa Romaniei a fost caştigată de CSM Bucureşti, atat la masculin, cat şi la feminin.

Traseul flăcării olimpice

Flacăra Jocurilor Olimpice de iarnă care vor avea loc la PyeongChang, în perioada 9-25 februarie 2018, va fi aprinsă la 24 octombrie 2017, în orasul grec Olympia, a anunţat, marţi, site-ul oficial al Comitetului Olimpic şi Sportiv Roman. Flacăra va ajunge în Coreea de Sud în noiembrie şi pană la sosirea sa la PyeongChang va străbate 17 oraşe parcurgand în total 2.018 kilometri.În ţara gazdă, flacăra va ajunge la 1 noiembrie 2017, cu 100 de zile înainte de startul JO, şi va fi purtată de 7.500 de persoane. Campioana olimpică la patinaj artistic Kim Yuna, ambasador de onoare al PyeongChang 2018, care s-a numărat printre purtătorii torţei la ediţiile Jocurilor Olimpice de la Torino 2006 şi Vancouver 2010, va participa la ceremonia de aprindere a flăcării.

Haţegan arbitrează  în Europa League

Arbitrul Ovidiu Haţegan va conduce la centru meciul Schalke 04 - Ajax Amsterdam, care se va disputa, joi, de la ora 22.05, în returul sferturilor de finală ale Ligii Europa. Haţegan va fi ajutat de Octavian Şovre şi Sebastian Gheorghe, iar asistenţi adiţionali vor fi Radu Petrescu şi Sebastian Colţescu. Rezervă va fi Radu Ghinguleac.

Tari în Golf

Tehnicienii Cosmin Olăroiu şi Dan Petrescu au fost nominalizaţi la titlul de cel mai bun antrenor al sezonului 2016/2017 din campionatul Emiratelor Arabe Unite. Pe langă Cosmin Olăroiu (Al Ahli) şi Dan Petrescu (Al Nasr) au mai fost nominalizaţi Henk ten Cate (Al Jazira), Javier Aguirre (Al Wahda) şi Rodolfo Arruabarrena (Al Wasl). Caştigătorul va fi desemnat de antrenorii tuturor echipelor din campionatul Emiratelor Arabe Unite, de căpitanii acestora şi de fani. Rezultatele votului vor fi anunţate la 15 mai.

După 34 de ani

Echipa Brighton şi-a asigurat promovarea în Premier League după 34 de ani, după ce a învins Wigan, scor 2-1, iar Huddersfield a remizat cu Derby. Brighton nu mai poate pierde unul din primele două locuri în Championship, sinonime cu promovarea în Premier League. Echipa nu a mai jucat în prima ligă engleză din 1983.

Patron de F1, în faliment

Omul de afaceri Vijay Mallya, patronul echipei de Formula 1 Force India, a fost arestat, marţi, la Londra, în urma unei cereri de extrădare depuse de India, încă din 8 februarie, în legătură cu falimentul companiei Kingfisher Airlines.  Mallya este acuzat în ţara sa de fraudă şi nereguli financiare, în legătură cu un împrumut obţinut de compania lui aeriană, Kingfisher, care a dat faliment. Potrivit BBC, Mallya ar datora băncilor suma de un miliard de dolari. Mallya a făcut avere mai ales din vanzarea berii Kingfisher. în afara echipei de Formula 1, el deţine franciza pentru competiţia de cricket Indian Premier League.

A murit Gabi Both

Preşedintele de onoare al clubului Olimpia Satu Mare, Gavril Both, a decedat, luni, la varsta de 69 de ani, anunţă site-ul oficial al FRF. Născut în anul 1947, la 6 septembrie, Gabi Both a început să joace fotbal la echipele din Satu Mare. În 1968 a fost transferat la Dinamo, de unde a fost selecţionat în echipele de tineret şi olimpice ale Romaniei. În 1971 a ajuns la UTA, echipă cu care avea să cunoască satisfacţii deosebite ajungand să joace pană în sferturile Cupei UEFA. După două ediţii de campionat petrecute la UTA s-a întors la Satu Mare şi a promovat în 1974 cu Olimpia în Divizia A. în 1979 a evoluat în finala Cupei Romaniei cu Olimpia Satu Mare împotriva Universităţii Craiova. în 1981 s-a retras din activitatea de jucător şi s-a dedicat antrenoratului, la Oaşul Negreşti, apoi la diverse echipe din Satu Mare, inclusiv la Olimpia, cu care a promovat în prima ligă în 1998. În toamna anului trecut a fost numit preşedinte de onoare al clubului Olimpia Satu Mare.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.