Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Sancţiune mediatică

Ziarul de Vrancea
4 nov 2015 368 vizualizări
Gruparea FC Steaua a fost sancţionată de Comisia de Disciplină a FRF cu 10.000 de lei penalitate sportivă pentru încălcarea articolului 38.07 din Regulamentul Media care prevede prezenţa antrenorului principal la interviurile flash de la finalul partidelor din Liga I. a fost sancţionată de Comisia de Disciplină a FRF cu 10.000 de lei penalitate sportivă pentru încălcarea articolului 38.07 din Regulamentul Media care prevede prezenţa antrenorului principal la interviurile flash de la finalul partidelor din Liga I.

 La finalul partidei de la Cluj, la interviul flash acordat deţinătorilor drepturilor TV a participat din partea conducerii tehnice a FC Steaua antrenorul secund Nicolae Dică şi nu antrenorul pricipal Dumitru Dumitriu. Formaţia Steaua a pierdut, duminică, în deplasare, cu scorul de 0-2, partida cu echipa CFR Cluj din cadrul etapei a XVI-a a Ligii I.

Mafia pariurilor la Singapore?

Un cetăţean britanic a fost arestat, iar un rus a fost audiat în legătură cu pariuri ilegale la mai multe meciuri de la Turneul Campioanelor de la Singapore. Poliţia a anunţat că britanicul a fost arestat în timpul meciurilor de miercurea trecută, atunci cand Garbiñe Muguruza a învins-o pe Angelique Kerber, scor 6-4, 6-4, iar Martina Hingis şi Sania Mirza au trecut, la dublu, de Andrea Hlavackova şi Lucie Hradecka, scor 6-3, 6-4. Cu o seară înainte, un cetăţean rus a fost audiat de oficiali WTA şi de la Turneul Campioanelor, în legătură cu pariuri ilegale. Atunci s-au disputat partidele Maria Şarapova - Simona Halep, scor 6-4, 6-4, şi, la dublu, Gabriñe Muguruza/Carla Suarez - Caroline Garcia/Katarina Srebotnik, scor 7-5, 6-2. WTA nu a făcut niciun comentariu în leagătură cu această investigaţie.  Turneul Campioanelor de la Singapore a fost caştigat de Agnieszka Radwanska.

Trabzon plăteşte prostia suporterilor

Nouă conducători ai formaţiei Trabzonspor, care au sechestrat brigada de arbitri de la meciul cu Gaziantepspor, scor 2-2, disputat, săptămana trecută, în campionatul Turciei, au fost sancţionaţi, marţi seară, de către Comisia de Disciplină a federaţiei turce. Patronul clubului, Ibrahim Haciosmanoglu, a fost suspendat 280 de zile şi a fost amendat cu 150.000 de lire turceşti (48.500 de euro). Ceilalţi opt oficiali au fost suspendaţi timp de un an şi amendaţi. Brigada de arbitri de la meciul Trabzonspor - Gaziantepspor, scor 2-2, din campionatul Turciei, a fost sechestrată la stadionul din Trabzon timp de aproximativ patru ore, fiind lăsată să plece abia după intervenţia preşedintelui turc Recep Tayyip Erdogan.

Benzema, în arest preventiv

Atacantul echipei Real Madrid, Karim Benzema, a fost plasat în detenţie preventivă, ieri, la poliţia judiciară din Versailles, în cadrul presupusului cazul de şantaj ce-l viza pe fotbalistul echipei Olympique Lyon, Mathieu Valbuena. Benzema a fost chemat la audieri, miercuri dimineaţă, el fiind apoi plasat în detenţie preventivă, scriu mai multe site-uri franceze. Luna trecută, fostul internaţional francez Djibril Cissé a fost reţinut, împreună cu alte trei persoane, în acest caz de şantaj. Cissé i-ar fi cerut bani lui Valbuena pentru a nu da publicităţii o înregistrare video în care conaţionalul său apare în momente intime cu prietena sa. În cele din urmă, Djibril Cisse a fost eliberat şi exonerat de orice vină, celelalte trei persoane fiind suspectate de şantaj. Potrivit unor surse apropiate anchetei, Benzema i-ar fi spus lui Valbuena de această înregistrare la începutul lunii octombrie, la o reunire a naţionalei Franţei. Unul dintre apropiaţii atacantului ar fi fost contactat de cele trei persoane, în scopul de a-l folosit pe acesta penru şantajarea lui Valbuena. Audierea lui Benzema este necesară pentru a determina dacă el a avut o discuţie amicală cu Valbuena sau i-a cerut să le plătească pe cele trei persoane.

Avertisment pentru Dinamo Kiev

Directorul general al Federaţiei Ucrainene de Fotbal, Volodîmîr Gheninson, a declarat că gruparea Dinamo Kiev va trebui să prezinte la UEFA în următoarele două săptămani noi măsuri de securitate pe stadionul Olimpic. “Dinamo Kiev ar putea juca meciuri din cupele europene cu porţile închise sau pe un alt stadion. Ucraina a primit un cartonaş galben, dar riscă să primească un cartonaş roşu. Vorbim aici doar despre problemele de securitate de la stadionul Olimpic din Kiev", a spus Geninson. UEFA a deschis o procedură disciplinară împotriva clubului Dinamo Kiev pentru comportamentul rasist al fanilor la meciul cu echipa Chelsea Londra, disputat la 20 octombrie şi încheiat la egalitate, scor 0-0. Patru suporteri de culoare au fost agresaţi în timpul meciului Dinamo Kiev - Chelsea Londra, scor 0-0, din grupele Ligii Campionilor. Directorul stadionului Olimpic din Kiev, Volodimir Spilşenko, a propus crearea unei tribune separate pentru suporterii de culoare pentru a fi evitate incidentele rasiale.

Garde pledă pentru anglofonie

Tehnicianul francez Rémi Garde a interzis jucătorilor francofoni să vorbească între ei în limba franceză, în vestiarul echipei engleze Aston Villa, formaţie pe care a preluat-o de la începutul acestei săptămani, informează BBC. În lotul echipei Aston Villa se află mai mulţi jucători vorbitori de franceză, însă francezul Garde consideră că în vestiar trebuie folosită limbă engleză. "Ei trebuie să vorbească în engleză. Este foarte important să se înţeleagă toţi între ei. Le cer şi jucătorilor englezi să vorbească mai rar pentru început. Fiecare trebuie să facă un efort", a explicat Garde. În varstă de 49 de ani, Rémi Garde a semnat cu Aston Villa pană în 2019.

“Spiderman” din Paris

Francezul Alain Robert, supranumit "Spiderman", celebru pentru escaladările sale spectaculoase din mediul urban, a reuşit să urce, marţi, cu mainile goale şi fără sisteme de siguranţă, pe faţada clădirii-turn de 36 de etaje Ariane din cartierul de afaceri La Défense din Paris. Neafectat de temperatura scăzută şi de o prognoză meteorologică nefavorabilă, Alain Robert, în varstă de 53 de ani, a escaladat - cu mainile goale, pe care aplicase în prealabil pudră de talc - turnul Ariane din Paris, care are o înălţime de 152 de metri, în mai puţin de 30 de minute.  Mai mulţi poliţişti parizieni l-au aşteptat - de această dată zambitori şi cu priviri binevoitoare - pe celebrul cascador francez pe acoperişul clădirii Ariane, înainte de a-l aresta. Poliţiştii i-au lăsat totuşi timpul necesar pentru a răspunde unor întrebări puse de jurnaliştii prezenţi la eveniment.
A pledat nevinovat

Fostul preşedinte al Confederaţiei Braziliene de Fotbal (CBF), José Maria Marin, inculpat de justiţia americană în cadrul scandalului de corupţie care afectează FIFA, a pledat nevinovat, la New York.. Marin, în varstă de 83 de ani, a pledat nevinovat în faţa unui judecător de la tribunalul federal din Brooklyn. Magistratul, Raymond Dearie, a fixat data următoarei prezentări în faţa instanţei pe 16 decembrie.  Fostul preşedinte al CBF este unul din cei şapte conducători sau foşti conducători ai FIFA arestaţi şi plasaţi în detenţie la Zürich, la finele lunii mai.  El este bănuit că ar fi acceptat şi împărţit cu alţi responsabili o mită de 100 de milioane dolari pentru atribuirea unor drepturi de marketing pentru Copa America ediţiile 2015, 2016, 2019 şi 2023, precum şi pentru Cupa Braziliei din 2013 şi 2022.

Goromaru s-a transferat în Australia

Rugbistul japonez Ayumu Goromaru, eroul Japoniei în victoria istorică obţinută în faţa Africii de4 Sud, scor 34-32, la Cupa Mondială din Anglia, a semnat cu echipa australiană Queensland Reds. Jucătorul de 29 de ani se va alătura echipei australiene în 2016, el semnand un contract pentru un an. Goromaru are 56 de selecţii în naţionala Japoniei şi este cel mai bun marcator, cu 708 puncte. El nu a jucat niciodată în afara campionatului nipon.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.