Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Raţ, în echipa ideală

Ziarul de Vrancea
14 oct 2015 799 vizualizări
Fundaşul stanga al echipei naţionale a Romaniei, Răzvan Raţ, a fost inclus de UEFA în echipa ideală a preliminariilor Campionatului European din 2016.

De asemenea, portarul Ciprian Tătăruşanu a fost ales rezerva belgianului Thibaut Courtois. Echipa ideală din preliminariile Campionatului European din 2016 este următoarea: Thibaut Courtois (Belgia) - Matteo Darmian (Italia), Ashley Williams (ţara Galilor), Gary Cahill (Anglia), Răzvan Raţ (Romania) - Gylfi Sigurdsson (Islanda), Steven Davis (Irlanda de Nord), David Alaba (Austria) - Thomas Müller (Germania), Robert Lewandowski (Polonia), Gareth Bale (Ţara Galilor). Rezerve: Ciprian Tătăruşanu (Romania), Jordi Alba (Spania), Kamil Glik (Polonia), Marek Hamsik (Slovacia), Ivan Perisici (Croaţia), Kevin De Bruyne (Belgia), Artiom Dziuba (Rusia). Romania a obţinut calificarea la turneul final din Franţa după ce a ocupat locul al doilea în Grupa F.

Concordia, în semifinalele Cupei Ligii

Echipa Concordia Chiajna s-a calificat în semifinalele Cupei Ligii Adeplast, după ce a învins, miercuri, pe teren propriu, cu scorul de 1-0 (1-0), formaţia ASA Targu Mureş, în sferturile de finală ale competiţiei. Unicul gol al întalnirii a fost marcat în proprie poartă de Balaur, în minutul 37. Purece a executat un corner de pe partea dreaptă, portarul Viciu a scăpat balonul, iar acesta l-a lovit în cap pe Balaur şi a intrat în poartă. În minutul 18, N'Doye (ASA Targu Mureş) a ratat penaltiul acordat de arbitrul Adrian Cojocaru pentru un fault în careu comis de Bruno Madeira asupra lui Voiculeţ.

Etapa a doua în preliminariile AMSUD

Reprezentativa Braziliei a învins, ieri scorul de 3-1, selecţionata Venezuelei, în runda a doua a preliminariilor Cupei Mondiale 2018. Golurile brazilienilor au fost marcate de Willian (‘1, ’42) şi R,. Oliveira (’73), în timp ce pentru oaspeţi a marcat Santos (’64). În acelaşi timp, Argentina a remizat cu Paraguay, în deplasare, scor 0-0. Alte rezullate: Uruguay – Columbia 3-0. Godin (’34), Rolan (’51), Hernandez (’87). Cuadrado (C) a fost eliminat în min.90^3; Ecuador – Bolivia 2-0. Bolaños (’82), Caicedo (‘90^5 – penalty); Peru – Chile 3-4. Farfan (’10, ’36 – penalty), Guerrero (‘90^2 / Alexis (‘7, ’44), Vargas (’41, ’49). Cueva (C) a fost eliminat în min. 23. În clasament, Uruguay, Ecuador şi Chile au cate şase puncte în clasament după două runde.

Nu avem spor la tineret

Reprezentativa de tineret a Danemarcei a învins, ieri, pe teren propriu, cu scorul de 1-0, selecţionata Bulgariei, într-un meci contand pentru grupa V de calificare la Campionatul European din 2017, din care face parte şi Romania. Unicul gol al meciului a fost marcat de Hjulsager, în minutul 71. Tot marţi, Armenia şi Luxemburg au remizat, scor 1-1, tot în grupa V de calificare la Euro-2017.În alta ordine de idei, reprezentativa Under 19 a Romaniei a pierdut şi  cel de-al doilea meci amical disputat în Danemarca, scor 1-4, după ce duminică a fost învinsă cu scorul de 3-0.  Unicul gol al Romaniei a fost înscris de Victor Rogoza, în minutul 41. Gazdele au reuşit apoi să marcheze de patru ori.  În minutul 86, Florin Coman a primit cartonaşul roşu. Reprezentativa formată din jucători născuţi după/în 1 ianuarie 1997 debutează în noiembrie în preliminariile UEFA Under 19 EURO 2016. "Tricolorii" se află într-o grupă alături de Elveţia, Feroe şi Andorra, din care primele două se califică mai departe la Turul de Elită, ultima rundă înaintea Campionatului European.

Craiova se duce la TAS

Clubul CS Universitatea Craiova a anunţat ieri, pe site-ul său, că se adresează Tribunalului de Arbitraj Sportiv (TAS) după interzicerea dreptului de a face transferuri, dictată în această lună de Comisia de Recurs din cadrul Federaţiei Romane de Fotbal (FRF), în urma litigiului cu fundaşul Ovidiu Dănănae.  Comisia de Recurs a sancţionat clubul craiovean cu interzicerea dreptului de a efectua transferări de jucători, în calitate de club cesionar, pentru următoarele două perioade de mercato.  CS Universitatea Craiova susţine că decizia comisiei "este în contradicţie cu regulamentele FRF".

Belgia, lider mondial!

Reprezentativa Belgiei va ocupa locul 1 în clasamentul FIFA, care va fi dat publicităţii la 5 noiembrie, în urma victoriei cu Israel, scor 3-1, belgienii încheind grupa B din preliminariile Euro-2016 pe primul loc. Belgia, care va fi cap de serie la tragerea la sorţi a grupelor Euro-2016, va ocupa pentru prima oară în istoria sa primul loc în clasamentul FIFA, după ce a acumulat 1440 de puncte. În 2009, Belgia ocupa locul 66, iar în clasamentul FIFA din 1 octombrie se afla pe poziţia a treia, cu 1387 puncte. Conform ESPN în clasamentul FIFA din 5 noiembrie Romania va coborî pe locul 14, după ce la 1 octombrie se afla pe poziţia a 13-a.

Blind nu demisionează    

Selecţionerul Danny Blind a declarat că nu intenţionează să demisioneze de la conducerea tehnică a selecţionatei Olandei, deşi batavii au ratat calificarea la Campionatul European din 2016.  "Nu am nicio intenţie să demisionez. Voi continua munca, deoarece sunt sub contract pană în 2018 şi cred în aceasă echipă. Scopul era să ne calificăm direct sau prin baraj. Nu am reuşit. Acum trebuie să analizăm. Nu am caştigat decat un meci din patru disputate de cand am preluat funcţia. Nu suntem Germania sau Spania. Nu avem astfel de rezerve de jucători. Suntem Olanda şi trebuie să lucrăm cu ce avem. Cand am preluat echipa am ştiut că avem patru finale de disputat. Nu am avut destul timp pentru a face lucrurile cum trebuie", a afirmat Blind. Olanda nu a reuşit calificarea la Campionatul European din 2016, după ce a ocupat locul patru în grupa A. Este pentru prima oară din 1984 cand Olanda nu va participa la un turneu final european.

Baschetbalist în comă

Baschetbalistul Lamar Odom a fost spitalizat, ieri, el fiind găsit fără cunoştinţă într-un bordel din Nevada, iar, potrivit site-ului tmz.com, starea lui este gravă. Sursa citată subliniază că Odom ar fi consumat un medicament din plante înlocuitorare pentru Viagra, el petrecandu-şi ultimele două zile alături de mai multe femei. Odom a fost transportat la spital cu ambulanţa, de la Pahrump la Las Vegas (100 kilometri), deoarece, din cauza înălţimii sale (2.08 metri), targa nu a încăput într-un elicopter. Potrivit surselor tmz.com, Odom este în comă, el acuzand probleme la rinichi şi ficat.  În varstă de 35 de ani, Lamar Odom este dublu campion al NBA în 2009 şi 2010 cu Los Angeles Lakers, iar în ultimii ani nu a mai evoluat din cauza dependenţei de droguri.  În 2009, Lamar Odom s-a căsătorit cu starleta Khloe Kardashian, cei doi avand şi un reality-show intitulat "Khloe & Lamar". Odom şi Kardashian au divorţat în 2013.  TMZ notează că atat Khloe, cat şi sora ei, Kim, s-au deplasat la Las Vegas pentru a fi alături de Odom.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.