Sport

MOZAIC STIRI SPORTIVE: Oţelul dă arbitrul în judecată

Ziarul de Vrancea
19 mar 2015 580 vizualizări
Clubul Oţelul Galaţi îl va acţiona în judecată pe arbitrul Marian Balaci, pe care îl acuză că a viciat rezultatul partidei cu CSMS Iaşi, încheiată la egalitate, scor 0-0, în cadrul etapei a XXII-a a Ligii I, se arată într-un comunicat al grupării moldovene, remis agenţiei MEDIAFAX.

Administratorul special al clubului, Vlad Răpişcă, susţine că Balaci este vinovat de "furt" prin neacordarea unui penalty în minutul 35, în urma unui fault asupra lui Alexandru Tudorie. "Îl vom acţiona în judecată pe acest arbitru pentru viciere de rezultat. Nu îţi poţi bate joc de un club, de o echipă care îţi plăteşte baremul. Noi îţi dăm bani şi tu ne furi? Ceea ce se întamplă acum cu delegările este foarte grav, dacă nu avem arbitri capabili trebuie să aducem pe alţii, de afară, pentru că unii din Romania iau bani degeaba", afirmă oficialul clubului gălăţean în comunicat. Răpişcă susţine că Marian Balaci a greşit cu intenţie.

Propunerea lui Wenger

Managerul echipei Arsenal Londra, Arsène Wenger, doreşte ca regula privind golurile înscrise în deplasare să fie modificată, astfel încat acestea să conteze doar după expirarea prelungirilor manşei retur şi nu la finalul timpului regulamentar, cum se întamplă în prezent. Solicitarea lui Wenger vine după ce Arsenal a fost eliminată din optimile de finală ale Ligii Campionilor, ca urmare a golurilor mai puţine înscrise în deplasare, 1-3 pe teren propriu şi 2-0 la Monaco. De asemenea, Chelsea a fost eliminată din competiţie după ce a remizat la Paris, scor 1-1, iar în retur partida s-a terminat la egalitate, scor 2-2, după prelungiri. "Regula a fost introdusă în anii 60, iar greutatea golurilor înscrise în deplasare este prea mare astăzi. Regula a fost creată atunci pentru a favoriza echipele care atacă, dar fotbalul s-a schimbat", a spus Wenger. În Cupei Ligii Angliei, golurile marcate în deplasare contează din faza semifinalelor, însă doar în cazul în care după cele două reprize de prelungiri echipele se află la egalitate.

Parma a ajuns la faliment

Gruparea italiană Parma, care se confruntă cu mari probleme financiare de mai multe luni, a fost declarată în faliment, ieri, de un tribunal din oraşul Parma, informează presa internaţională. Procedura de ieri de la tribunalul din Parma a durat doar zece minute, la final judecătorul Pietro Rogato pronunţand falimentul clubului de fotbal. Preşedintele grupării, Giampietro Manenti, nu a fost prezent, el fiind arestat miercuri într-un dosar de spălare de bani şi deturnare de fonduri. Potrivit cotidianului L'Equipe, doi administratori, Osvaldo Riccobene şi Enrico Siciliano vor căuta cumpărători interesaţi de gruparea italiană. Dacă nimeni nu va cumpăra clubul şi nu va plăti datoriile, gruparea ar urma să ajungă în liga a patra italiană. FC Parma, care ocupă ultimul loc în Serie A, are datorii estimate la 100 de milioane de euro, iar conform The Guardian jucătorii nu au fost plătiţi tot sezonul.

Suspendări în Liga Campionilor

UEFA a anunţat, ieri, pe site-ul oficial, că fotbalistul echipei Paris Saint-Germain, Serge Aurier, a fost suspendat trei meciuri pentru "acte ce constituie insulte", iar Zlatan Ibrahimovic, eliminat la partida din 11 martie cu Chelsea Londra, a fost suspendat un joc. Ibrahimovic, eliminat în minutul 31 al meciului cu Chelsea Londra, scor 2-2, din returul optimilor Ligii Campionilor, nu va putea evolua în prima manşă a sferturilor de finală ale LC. Aurier a fost suspendat trei meciuri din cauza unui filmuleţ pe care l-a postat pe reţelele de socializare după partida din 11 martie. Aurier l-a insultat pe reţelele de socializare pe arbitrul Bjorn Kuipers, care a condus la centru meciul dintre PSG şi Chelsea. Fotbalistul, care nu a făcut deplasarea la Londra, fiind accidentat, a postat un filmuleţ în care apare înjurandu-l pe arbitru.

Adam Johnson a fost iertat

Oficialii grupării Sunderland au anunţat, miercuri, că mijlocaşul Adam Johnson a fost reprimit în lot, după ce fusese suspendat de club fiind suspectat că a întreţinut relaţii sexuale cu o adolescentă de 15 ani. Internaţionalul englez în varstă de 27 de ani a fost suspendat pană la încheierea anchetei, dar a fost reprimit la antrenamente după ce autorităţile britanice au decis să-i prelungească fotbalistului pentru încă cinci săptămani eliberarea condiţionată.  La echipa Sunderland evoluează şi portarul Costel Pantilimon.

Tensiman dopat

Tenismanul american Wayne Odesnik (267 ATP) a fost suspendat 15 ani pentru dopaj de Federaţia Internaţională de Tenis, a anunţat, ieri, L'Equipe. Odesnik, în varstă de 29 de ani, a fost depistat pozitiv cu mai multe substanţe interzise. Suspendarea, care înseamnă sfarşitul carierei americanului, va lua sfarşit la 29 ianuarie 2030. Wayne Odesnik, locul 77 în 2009, a mai fost suspendat în perioada aprilie 2010 - august 2011, după ce a fost prins în posesie cu hormoni de creştere. Tenismanul american şi-a susţinut nevinovăţia la acea vreme, iar suspendarea de doi ani i-a fost redusă la 16 luni.

Amical anulat pentru insecuritate

Meciul amical dintre echipele naţionale ale Nigeriei şi Boliviei, programat să se desfăşoare, la 26 martie, la Uyo, a fost anulat de oaspeţi din cauza securităţii scăzute din ţara africană, a anunţat, ieri, “Gazzetta dello Sport”. "Noi am vrut să jucăm, dar apoi am analizat incidentele produse de gruparea extremistă Boko Haram în Nigeria şi am decis să anulăm întalnirea. Am luat această decizie, deoarece securitatea jucătorilor, antrenorilor şi conducătorilor naţionalei noastre este la un nivel scăzut", a declarat Carlos Chavez, preşedintele Federaţiei Boliviene de Fotbal. Gruparea Boko Haram a ucis aproximativ 10.000 de persoane anul trecut şi este acuzată de răpirea, în aprilie, a peste 275 de eleve. Mii de nigerieni au fugit în ţara vecină Ciad, în timp ce gruparea desfăşoară o insurgenţă de aproape şase ani pentru a impune legea musulmană (sharia) în Nigeria.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.