Sport

Interviu cu Adrian Porumboiu: “Crăciunescu se află pe un drum greşit”

Laurențiu Muscalu
30 dec 2011 5828 vizualizări
Finanţatorul echipei FC Vaslui crede că şeful arbitrilor a promis ceva şi a făcut altceva u acesta anunţă într-un interviu acordat ziarului nostru că preluarea Rapidului a picat definitiv după ce Zotta i-a contactat jucătorii

Finanţatorul lui FC Vaslui, Adrian Porumboiu, îl atacă pe şeful Comisiei Centrale a Arbitrilor (CCA) pentru modul în care este condus arbitrajul. Adrian Porumboiu nu înţelege de ce prietenul său Ion Crăciunescu nu a promovat mai mulţi tineri în arbitraj. Porumboiu îi aminteşte prietenului său că a promis că va promova arbitrii tineri, dar nu a făcut acest lucru după ce a ajuns la conducerea CCA. Greşelile de arbitraj s-au înmulţit în finalul turului, lucru care i-a determinat pe conducătorii de cluburi să solicite arbitri străini.

R: Aţi reuşit să vorbiţi cu Ion Crăciunescu de cînd a fost numit şef la CCA?

A.P.: Nu îmi răspunde la telefon. Stă de vorbă cu toată lumea. Cu mine refuză. Cu nimeni de la CCA nu am vorbit despre lucruri necurate. Le-am cerut să ne dea arbitri corecţi. Îi transmit pe această cale lui Ion Crăciunescu şi membrilor CCA să se pună în locul meu pentru cîteva secunde. Să bage şi ei cîteva milioane de euro în fotbal şi apoi să nu spună nimic atunci cînd sînt furaţi pe faţă de arbitri şi munca se duce pe apa sîmbetei.

R: S-a schimbat aşa de repede Ion Crăciunescu?

A.P.: Nici eu nu mai înţeleg. La orice greşeală de arbitraj, Crăciunescu spune să îi dăm crezare arbitrului în cauză. Păi nu se mai poate aşa ceva. Înainte de a fi numit şef la CCA era total de acord cu mine. Că arbitrajul este putred şi are nevoie de oameni noi.  Acum, dintr-o dată, nu mai  e de acord cu mine.

R: Ce trebuie schimbat? 

A.P.: Cu orice risc trebuie aduşi oameni tineri. Măcar ştim că greşelile nu sînt intenţionate. Dintr-o dată, şeful CCA nu mai e de acord cu asta şi merge tot pe mîna arbitrilor corupţi care au făcut praf arbitrajul.

R: Toţi sînt corupţi?

A.P.: Doar în patru am încredere. Restul sînt “botanişti”. Îi ştie toată lumea. 

R: Care sînt soluţiile?

A.P.: Să fie promovaţi repede arbitri tineri, din liga a doua. Trebuie să se facă lucrul ăsta odată. Păi, de cînd a venit şi Crăciunescu la CCA nu s-a văzut nicio schimbare. Chiar dacă timpul a fost scurt, trebuie tăiat în carne vie. Altfel, nu există credibilitate.

R: Nu v-aţi săturat de cearta asta continuă cu Crăciunescu?

A.P.: Prietenia noastră datează de ani mulţi şi nu poate fi ruptă din rădăcini adînci, dar nici nu pot sta cu mîinile în sîn şi să mă uit cum sînt furat de nişte arbitri pe care îi plătesc regeşte cluburile. Chiar dacă am ieşit din cursa pantru titlul de campioană nu pot accepta ca aceştia să-şi facă de cap şi să influenţeze decisiv ierarhia unui campionat. O soluţie este şi aducerea arbitrilor străini. Dacă nu se vrea promovarea, atunci să vină străinii. Să vedeţi ce linişte o să fie.

“Wesley vrea să ia un trofeu cu Vasluiul”

R: De ce credeţi că Wesley a refuzat Steaua?

A.P.: El a spus tot timpul că vrea să ia un trofeu cu Vasluiul şi abia apoi se va gîndi la un transfer. Sîntem în cursa pentru Cupa Romaniei.

R: A căzut definitiv tranzacţia?

A.P.: Eu cred că nu. Trebuie ca Gigi Becali să se întîlnească faţă în faţă cu Wesley. La transferuri apar prea mulţi impresari şi asta schimbă situaţia. 

R: Vă veţi retrage din fotbal la finele campionatului?

A.P.: Voi trage linie în vară. Totul depinde de ce rezultate vom avea în campionat şi cupă.
R: Se vorbeşte că veţi lua Rapidul...
A.P.: Discuţiile au fost extrem de avansate, dar au picat definitiv. Zotta a stricat totul. Şi-a băgat coda la meciul direct de la Vaslui şi nu mai poate fi vorba despre nicio tranzacţie. Am fost mai aproape de Rapid ca niciodată.
 (A consemnat Laurenţiu MUSCALU)  


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 2

Adaugă comentariu
Drarnezek, acum 4217 zile, 14 ore, 34 minute, 36 secunde
-------------------- But most of the people snores fully, it no mouthpiece, something rubbing in the throat as you sleep. A proper anti-snore device appliance intermittent helps pillows which citeste integral
Drarnezek, acum 4257 zile, 5 ore, 43 minute, 15 secunde
out exactly how this could weight irritating may be common although the of in a natural and healthy position when you sleep. <a href=http://freeconsumerreviews.org/zquiet-couch/>stop citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.