Sport

Ionut Cioran: Vrem sa scoatem lumea in strada de fericire

Laurențiu Muscalu
19 iul 2011 2600 vizualizări
Ionut Paul Cioran, cel mai experimentat fotbalist de la FC Panciu, crede ca echipa antrenata de Ionica Serea are forta de a intra in elita fotbalistica din Romania

Cu peste 200 de meciuri jucate la nivelul primei ligi, Ionut Cioran asteapta cu nerabdare inceperea noului sezon competitional. "Ne aflam in cantonament la Vatra Dornei pentru a ne incarca bateriile. Fara o pregatire fizica buna nu putem sa rezistam programului. Ionica Serea stie asta si a programat cite trei antrenamente pe zi. Ne dorim mult sa promovam si sa scoatem lumea pe strada, asa cum a facut nationala Romaniei in 1994, la Mondialul din America. Nu ne va fi usor, dar avem o echipa puternica. Gurguiatu, Stan Rodinel, Bucataru, Costin, Predoiu si Lazar sint doar o parte dintre jucatorii experimentati ai echipei. Au sute de meciuri in picioare la liga a doua si a treia si au stiut ce inseamna promovarea", sustine fostul jucator de la FCM Bacau. Fotbalistul pancean care a marcat peste 30 de goluri in cariera sa de pina acum sustine ca cel mai important este gol este cel care a consfintit promovarea Panciului in liga a treia. "Chiar daca poate parea ciudat, cel mai important gol din cariera mea a fost inscris la barajul de promovare in liga a III-a a formatiei FC Panciu. Am invins cu 1-0 pe FC Vaslui II printr-un gol inscris de mine. Am dat un singur gol in liga nationala, cu Universitatea Craiova, intr-un joc pe care l-am cistigat cu scorul de 4-1. I-am avut ca adversari pe majoritatea fotbalistilor de valoare din Romania. Ca mijlocas la inchidere te lovesti de ei si ai nevoie de o pregatire fizica de exceptie".

Coleg cu Rat, Goian si Ciocoiu, antrenor la juniorii Panciului

Ionut Cioran a facut parte dintr-o generatie de exceptie a clubului FCM Bacau. "Aveam o echipa de mare valoare in care mi-am facut si eu loc. Alaturi de Cursaru, Cristea, Goian, Lovin, Rat, Baciu si Ciocoiu eram o forta in liga nationala. Chiar daca nu am reusit sa cistigam vreun trofeu, Bacaul avea un fotbal de calitate. Puteam sa ne batem la titlu, dar au fost multe lucruri care ne-au impiedicat sa facem performanta la cel mai inalt nivel. Multe echipe tari se impiedicau la Bacau. Majoritatea jucatorilor au plecat dupa citiva ani la Steaua sau la alte formatii cu nume din Romania si nu numai", mai spune Cioran. Ionut Cioran se ocupa si de antrenarea juniorilor echipei din Panciu. "Si eu am plecat din Panciu si am ajuns in liga nationala. Imi place sa-i vad pe copii cum se antreneaza cu pasiune. Asta este cel mai important. Am citeva zeci de copii si am intrat deja in competitiile judetene. Am participat si la citeva turnee amicale si am reusit sa obtinem rezultate bune", adauga Cioran. (Laurentiu MUSCALU)

Inceputuri

Ionut Cioran a inceput fotbalul la grupele de copii ale clubului FC Panciu. La 14 ani s-a transferat la Liceul cu Program Sportiv din Focsani unde a jucat timp de patru ani. Dupa ce a terminat clasa a XII-a, Cioran a plecat la Bacau. "Am debutat in liga nationala intr-un meci cu Steaua de la Bacau. Meciul s-a incheiat 0-0. Mi-am facut treaba destul de bine in acel joc. Am evoluat ca mijlocas la inchidere". (L. M.)




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739419 zile, 2 ore, 25 minute, 31 secunde
eu cred ca o sa ti se indeplineasca dorinta!!!!la o scara mai mica, ca numar de oameni fata de 1994!!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.