Social

Halatele albe mai amina greva

Cristina Palade
26 ian 2008 1035 vizualizări
Halatele albe au mai aminat greva pentru o saptamina, fiind in stand by pina pe data de 1 februarie, data la care va avea loc o noua intilnire cu reprezentantii sistemului sanitar si premierul Calin Popescu Tariceanu, pentru semnarea clauzelor convenite in urma cu doua zile.

"Joi a fost semnat un protocol intre SANITAS si reprezentantii Ministerului Sanatatii (MS) si ai Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, care cuprinde cresteri salariale de natura unor indexari de 11%, pe care le vom primi in doua transe, una de 6% in luna aprilie si cea de a doua de 5 % la 1 octombrie. De asemenea, ni s-au promis niste sporuri salariale specifice sistemului sanitar, care constau in sporul de preventie, dublarea primei de stabilitate, care va fi acordata tot in doua transe, in trimestrul al doilea si al patrulea, precum si alte sporuri pentru diferite sectii", ne-a declarat Claudiu Grosu, liderul de sindicat al SANITAS Vrancea. Potrivit acestuia, pe data de 29 ianuarie, incepind cu orele 15.30, la Casa de Cultura va avea loc o intilnire cu membrii de sindicat si cu majoritatea asistentilor din unitatile sanitare, pentru a li se aduce la cunostinta revendicarile acceptate de reprezentantii MS. "Pe data de 31 ianuarie greva este suspendata, pentru ca acordul semnat sa se transforme intr-o ordonanta de urgenta. Pe data de 1 februarie avem consiliu national la Predeal, unde il asteptam pe Tariceanu sa vina cu ordonanta semnata", a mai mentionat Claudiu Grosu. In conditiile in care reprezentantii sistemului sanitar nu se tin de promisiuni, reprezentantii SANITAS vor incepe iar greva. (Cristina PALADE)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.