Social

Se reinfiinteaza centrele de permanta

Cristina Palade
25 ian 2008 1308 vizualizări
In perioada imediat urmatoare se vor reinfiinta centrele de permanenta in localitatile judetului. Este vorba despre centrele de la Adjud, Dumitresti si Tulnici.

"Este necesara infiintarea centrelor de urgenta in judet, mai ales pentru perioada de week-end si pentru a tria pacientii care nu reprezinta o urgenta majora pentru a fi trimisi la Spitalul Judetean", ne-a declarat Cornelia Draguna, directorul Autoritatii de Sanatate Publica (ASP) Vrancea. Potrivit acesteia, centrele respective vor fi infiintate imediat ce va aparea un ordin al Ministerului Sanatatii Publice, care-i va obliga pe medicii de familie sa faca garzi in aceste centre de permanenta. "Garda pe care urmeaza sa o faca medicii de familie urmeaza a fi stabilita, deoarece vor fi chemati si medici care sint din localitatile adiacente centrului respectiv. De asemenea, dupa aparitia ordinului se va discuta si modalitatea de decontare a medicilor, daca decontarea va fi facuta de catre Casa de Asigurari de Sanatate sau de catre Ambulanta", a mai adaugat Cornelia Draguna. In momentul de fata, in judet este doar un singur astfel de centru, la Tulnici, unde este trimisa si o ambulanta pentru a acoperi eventualele urgente din zona, precum si transportul persoanelor. Celelalte trei ambulante venite la Serviciul de Ambulanta prin programul ministerului stau si acum in garajul unitatii fara a fi folosite din cauza inexistentei acestor centre. (Cristina PALADE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.