Social

Farmaciile din judet elibereaza sau nu medicamente gratuite

Cristina Palade
24 ian 2008 1188 vizualizări
De citeva zile bune farmaciile din Focsani au terminat plafonul pentru eliberarea medicamentelor compensate si gratuite, motiv pentru care pacientii, indeosebi batrinii care nu-si permit sa cumpere medicamentele la pret intreg, alearga de la o farmacie la alta in speranta ca vor gasi prescrise de medicul curant.

Potrivit unei satistici oferite de Casa de Asigurari de Sanatate (CAS), din cele 74 de farmacii care au contract incheiat cu banca sistemului sanitar, apoximativ 30 de farmacii au terminat plafonul pentru eliberarea de medicamente compensate si gratuite."Sint batrin si bolnav. Am fost la medicul de familie si mi-a dat niste medicamente. De azi dimineata am fost la trei farmacii si la fiecare mi s-a spus ca nu mai elibereaza medicamente. Cu toate acestea ni se opreste la fondul de sanatate bani destui, iar acum ni se spune ca nu sint bani si ne plimba pe drumuri. Daca nu vor primi fonduri, nici eu si nici sotia nu avem cum sa ne luam medicamentele de luna aceasta deoarece pensia pe care o luam este mult prea mica", ne-a spus un batrin nemultumit de situatia din sistemul sanitar. Teoretic, incepind cu data de astazi, farmaciile din oras vor avea si fondurile necesare pentru medicamente. "Am decis astazi (ieri-n.r.) deblocarea a 15% pentru farmaciile care au terminat fondurile pentru eliberarea de medicamente compensate si gratuite", i-a asigurat Mihai Copaci, presedintele CAS pe vrinceni. Practic, ramine de vazut daca banii au ajuns in conturile farmaciilor iar vrincenii vor putea lua, de astazi, medicamente compensate si gratuite. (Cristina PALADE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.