Social

Cozi ca pe vremea lui Ceausesescu la usa lui Copaci

Cristina Palade
15 ian 2008 1525 vizualizări
Batrinii sint purtati pe drumuri, pentru o simpla adeverinta pe care medicii de familie se incapatineaza sa o ceara pensionarilor

Peste 100 de persoane s-au adunat ieri la sediul Casei de Asigurari de Sanatate (CAS) Vrancea, pentru a depune sau ridica documentele necesare pentru eliberarea adeverintei de asigurat. Medicii se familie se incapatineaza sa ceara acest act pacientilor, pentru a-i putea consulta si a le prescrie medicamente compensate si gratuite, cu toate ca adeverinta ar putea fi prezentata si mai tirziu, potrivit dispozitiilor date de sefii din sanatate. "Zilele acestea ne confruntam cu cozi la CAS, intrucit o parte din medicii de familie au solicitat ca pacientii sa vina cu adeverinta de asigurat. Am precizat insa ca adeverinta este necesara pentru acordarea serviciilor, dar este valabila pentru o perioada de trei luni. Asta inseamna ca medicii de familie pot sa consulte pacientii, urmind ca acestia sa mearga ulterior cu adeverinta la medic. De aceea, vreau sa rog medicii de familie sa acorde asistenta medicala tuturor pacientilor si indeosebi batrinilor", a declarat Mihai Copaci, presedintele CAS. Pentru a veni in ajutorul oamenilor, reprezentantii bancii sistemului sanitar au decis ca in fiecare unitate spitaliceasca din judet sa fie desemnata o persoana care sa intermedieze depunerea documentatiei la CAS. "Pentru a nu mai pune oamenii pe drumuri, o persoana desemnata de managerii spitalelor va prelua documentele de la cetatenii care nu pot sa se deplaseze pina la sediul CAS", a detaliat Mihai Copaci. O alta varianta, deja pusa in aplicare, este ca primariile sa intocmeasca tabele cu toti pensionarii pe care-i au in evidente, pe care trebuie sa le trimita tot la sediul CAS. Potrivit unei statistici, banca sanitara a eliberat pina in prezent un numar de 8.000 de adeverinte, 1.500 numai de la inceputul anului 2008. (Cristina PALADE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.