Economic

Patronii sint invatati cum sa-si depuna declaratiile on-line

Doina Ganea
4 aug 2011 1931 vizualizări
Agentii economci vrinceni au aflat cum sta treaba cu certificatul digital chiar de la specialistii din Finante

Reprezentantii Directiei Generale a Finantelor Publice Vrancea au informat ieri, la sediul institutiei contribuabilii interesati ca, începind cu obligatiile aferente lunii iulie a.c., declaratiile fiscale vor fi depuse numai prin mijloace electronice de depunere la distanta. Deoarece procedura de obtinere a certificatului digital calificat necesita parcurgerea mai multor etape, contribuabilii au fost invitati sa urgenteze acest demers. Dupa obtinerea formularului 150 „Cerere pentru utilizarea unui certificat digital calificat”, pentru utilizarea serviciului „Depunere declaratii on-line”, contribuabilii vor depune la orice unitate fiscala formularul 150 listat, semnat si stampilat. „Dupa depunerea documentatiei, contribuabilii vor primi o confirmare pe adresa de e-mail mentionata în formularul 150 pentru utilizarea serviciului „Depunere declaratii on-line”. Apoi, se acceseaza website-ul ANAF, www.anaf.ro, sectiunea Declaratii electronice, categoria Descarcare declaratii, parcurgind etapele prezentate în ghidul Instructiuni de utilizare a serviciului de depunere a declaratiilor on-line, publicat pe website”, le-a spus ieri celor prezenti inspectorul, Elena Cenusa. De asemenea, un specialist IT le-a facut celor prezenti o demonstratie practica despre ce insemna semnatura electronica, cum se obtine aceasta, ce gen de casuta postala este de preferat si cum se aplica depunerea on-line a formularelor de declaratii fiscale. Finantistii vrinceni vor mai organiza o astfel de intilnire pe 11 august, ca urmare a faptului ca doar 34% dintre contribuabilii vrinceni si-au depus declaratiile on-line. Pentru aceste aplicatii agentii economici sint nevoiti sa-si achizitioneze contra sumei de 50 de euro semnatura electronica de la una dintre cele trei firme acreditate. Neîndeplinirea la termen a obligatiilor constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 500 lei la 1.000 lei pentru persoanele fizice, si cu amenda de la 1.000 lei la 5.000 lei, pentru persoanele juridice. (Doina GANEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.