Brand voice

Mai puţine griji şi mai mulţi bani: învaţa cum să economiseşti uşor

Ziarul de Vrancea
23 apr 2024 590 vizualizări

Banii puşi deoparte îţi pot oferi siguranţă şi libertate, mai ales când te confrunţi cu cheltuieli neprevăzute sau când doreşti să îţi atingi obiectivele financiare pe termen lung. Uneori, poate fi dificil să faci economii, indiferent de veniturile lunare sau de statutul social. Toţi oamenii se confruntă într-o mai mică sau mai mare măsură cu anumite dificultăţi financiare de-a lungul vieţii, însă vestea bună este că există soluţii.

Dacă vrei să economiseşti bani mai uşor, învaţa cum poţi face asta din sfaturile de mai jos:

Alcătuieşte o listă de cumpărături

Ţi s-a întâmplat să mergi în supermarket şi să iei o mulţime de produse de pe rafturi, iar mai apoi să nu le foloseşti? Ei bine, acest lucru se întâmplă mai des decât ţi-ai închipui. Varietatea de produse din supermarketuri îţi poate capta atenţia foarte uşor şi te poate face să cumperi lucruri de care nu ai cu adevărat nevoie.

Lista de cumpărături te va ajuta să economiseşti bani la cumpărături, mai ales că te vei concentra mai mult pe găsirea produselor de pe lista decât pe observarea ofertelor.

Investeşte lunar sau anual

Investitille pe termen lung îţi protejează banii de inflaţie şi îţi oferă mai multă siguranţă financiară. Încearcă să investeşti bani lunar sau anual, printr-un broker de încredere. Nu te gândi la investiţii ca la o metodă de a face bani rapid, ci mai degrabă ca la o plasă de siguranţă pentru viitor.

În ziua de azi, ai o mulţime de resurse care să te ajute să înveţi principiile invesitiilor şi o mulţime de brokeri ce oferă servicii online. Apelează întotdeauna la firme cu reputaţie, iar dacă nu ai cunoştinţe financiare, cere sfatul profesioniştilor în care ai încredere.

Trebuie să ştii că nu ai nevoie de sume mari de bani pentru a înveşti. Poţi să investeşti chiar şi 100 de lei lunar sau mai puţin.

Dacă vrei să investeşti cu ajutorul platformelor online, alege un model de telefon performant, care să îţi permită să instalezi cele mai noi aplicaţii, precum Samsung S23

sau Samsung S23 Plus

În afară de Samsung S23, mai poţi alege şi iPhone 14 sau Oppo Reno 10.

Renunţă la abonamentele inutile

Abonamentele fac parte din viaţa de zi cu zi, fie că este vorba de platforme de streaming, fie că este vorba despre servicii de sport sau bancare. Ca să economiseşti bani fără eforturi, începe prin a renunţa la abonamentele pe care nu le foloseşti. De ce ai plăti pentru un serviciu pe care nu-l utilizezi sau îl utilizezi prea rar? Închide astfel de abonamente cât mai curând, indiferent de specificul lor.

Stabileşte un buget lunar

Ca să economiseşti mai uşor, trebuie întâi să ştii unde se duc banii tăi. Stabileşte un buget lunar, ca să observi ce cheltuieli ai şi cum îţi gestionezi în general banii. Prioritizeaza cheltuielile esenţiale, cele ce ţin de casă, hrană şi sănătate, iar mai apoi decide în ce direcţie vrei să se ducă banii tăi. Unele persoane prioritizeaza investiţiile, altele vacanţele, important este să găseşti echilibrul care funcţionează pentru tine.

Poţi să îţi alcătuieşti bugetul lunar cu ajutorul unei aplicaţii dedicate, asta dacă nu vrei să foloseşti o agendă sau un planner. Cu un smartphone ce oferă mii de variante de aplicaţii, precum Samsung S23, va fi uşor să găseşti ceva potrivit. Poţi să foloseşti Samsung S23 nu doar pentru aplicaţii de buget, ci şi pentru a instala aplicaţii de cashback.

Nu lasa trendurile să te influenţeze

Trendurile sunt peste tot, însă asta nu înseamnă că e necesar să le urmezi îndeaproape. Încearcă să faci diferenţa între trenduri şi ceea ce te defineşte sau ceea ce îţi trebuie. Chiar dacă observi produse extrem de promovate în mediul online sau la TV, nu te grăbi să le cumperi. Mai întâi întreabă-te dacă îţi sunt cu adevărat de folos şi dacă aduc un plus de valoare în viaţa ta.

Ca să economiseşti bani fără prea mult stres, începe cu metode simple: renunţa la abonamentele inutile, alcătuieşte-ţi liste de cumpărături şi învaţă cum să investeşti, fie că ai la dispoziţie 100 de lei sau 1000 de lei.

 

 

 

 

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.