Educație

Turul Vrancei: Menţiune la un concurs de dezbateri pentru elevii vranceni

Ziarul de Vrancea
16 sep 2013 1474 vizualizări
Elevii vrânceni au obţinut menţiune la competiţia regională de dezbateri academice „Don’t hate, debate”, care s-a desfăşurat la Slănic Moldova în ultimele zile de vacanţă.

Echipa vranceană a fost formată din şase elevi de la Colegiile Cuza şi Unirea. Competiţia a fost organizată de ARDOR Moldova şi a avut ca parteneri ARDOR Oltenia, ARDOR Dobrogea şi Consiliul Naţional al Elevilor. Echipele de dezbateri au abordat teme de interes educaţional şi social. Elevii vranceni au obţiunut menţiune în clasamentul individual al celor mai buni vorbitori prin preşedintele Consiliului Judeţean al Elevilor Vrancea, cuzistul Cristian Gîrneaţă, şi uniriştii Codrin Bostan - director al departamentului mobilitate, informare, formare şi consiliere şi Cristiana Cazacu - director al departamentului de cultură. Echipa a fost însoţită de profesoara Teodora Bentz. La finele lunii poctombrie vrancenii merg la etapa naţională a concursului. (M. V.)


Apă pentru prima dată la şcolile din Ciorăşti

500 de elevi au început şcoala şi la Ciorăşti, o comună unde numărul copiilor şi al tinerilor este foarte mare. Autorităţile locale au reuşit ca acest prim clopoţel din anul şcolar 2013-2014 să găsească apă curentă şi grupuri sanitare în cele două şcoli şi o grădiniţă din localitate. Potrivit declaraţiilor primarului Nicolae Braicău, astăzi ar trebui să primească şi acordul sanitar de funcţionare de la DSP. De asemenea, elevii de la Ciorăşti s-ar putea bucura în curand şi de o sală de sport, pe care primăria vrea să o amenajeze prin forţe proprii în incinta unei foste şcoli. (I. C.)


La Adjud, elevii au primit permise de conducere în clasa a II-a

Elevii clasei a II – B de la Şcoala Gimnazială “Angela Gheorghiu” din Adjud au avut parte de o primire inedită. Pentru că parcursul unui an şcolar poate fi asemănat cu un drum cu suişuri şi coboraşuri, curbe periculoase, învăţătoarea Mihaela Pavel le-a pregătit copiilor automobile din carton colorat, cu fotografia lor pe locul şoferului şi numele în locul plăcuţei de înmatriculare. Pentru ca surpriza să fie completă, inspectorul principal Marius Varlan le-a înmanat proaspeţilor deţinători de “autoturisme” permise de conducere în ... clasa a II – a. Micuţii au promis că nu vor oferi prilejul să li se “suspende” permisele. (M. B.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.