Economic

VIDEO!!! Roman la Ziua Contabilului: “Unii patroni ştiu doar să numere banii!”

Ziarul de Vrancea
22 sep 2013 2919 vizualizări
Sambătă a avut loc întalnirea experţilor contabili din Vrancea, cu ocazia aniversării zilei contabililor din Romania. Cei mai buni economişti din judeţ au fost premiaţi într-un cadru festiv

Experţii contabili din Vrancea şi-au serbat sambătă ziua profesiei. Organizaţi într-un cadru festiv la sediul Corpului Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din Romania (CECCAR) Vrancea, economiştii şi experţii în contabilitate au vorbit despre performanţele lor şi despre problemele cu care se confruntă mediul de afaceri. La reuniune au luat parte oameni de afaceri şi directori de instituţi. În contextul unei creşteri economice fragile, cu surse de finanţare insuficiente şi o rată mare a insolvenţei, participanţii au subliniat necesitatea unei dezvoltări autentice şi de durată, într-un mediu de afaceri mai stabil şi mai curat. Printre cele mai savuroase discursuri, a fost cel al lui Ion Roman, preşedintele Patronatului Instituţiilor Mici şi Mijlocii Vrancea, care a spus, printre altele, că “patronii nu sunt aşa mari socotitori, cum s-ar crede, unii ştiu doar să numere banii”. Acesta a vorbit şi despre cateva dintre dificultăţile pe care economia romanească le întampină, printre care birocraţia în continuă creştere şi “harţogăraia” pentru taxe şi avize. De asemenea, Ion Roman s-a declarat nemulţumit că autorităţile cu roluri-cheie în economie lipsesc de la evenimente precum cel de sambătă, ocazii cu care ar putea să intre în contact cu profesioniştii domeniului. Şeful de la IMM-uri şi-a încheiat discursul spunand că speră ca economia să beneficieze de pe urma noii puteri: “Aşteptăm ca această guvernare instalată de un an de zile să progreseze, că parcă patinează pe loc”. Mesajul său a fost adresat tuturor specialiştilor în contabilitate: “Nu ne lăsaţi singuri în mişcarea IMM-istă! Învăţaţi micii patroni!!”. Potrivit acestuia, la nivel european, IMM-urile reprezintă 99% din activitatea economică.

Premii pentru economiştii productivi

Cei mai buni economişti au fost premiaţi de către conducerea CECCAR, în funcţie de cifra de afaceri realizată şi de prezenţa la acţiunile instituţiei. Printre cei premiaţi în semn de recunoaştere se numără experţii contabili Laura Aurica Uleanu, Marcela Neamţu, Constantin Moscu şi Viorica Ciobanu, dar şi Ion Roman, care, la primirea diplomei, a declarat că se va apuca de studiat conturi... bancare. În mod deosebit, s-a remarcat Gabriel Mugur Lungu, premiat pentru curajul de a pune bazele unei firme contabile încă de la începutul activităţii sale. Au fost premiate, de asemenea, cele mai bune societăţi CECCAR din Vrancea, în funcţie de rezultatele anului trecut, adică cifra de afaceri, numărul de clienţi, de salariaţi şi diversitatea serviciilor oferite. Acestea au fost recompensate prin trofee, diplome şi vouchere de acces pe portalul Finanţe, portal destinat experţilor contabili. Premiile au fost înmanate caştigătorilor de preşedintele CECCAR Vrancea, Viorel Budeanu, amfitrionul întălnirii. Astfel, premiul I a revenit firmei Audit Finance SRL, premiul al doilea a fost înmanat unui reprezentant al V.E.V.Cont SRL, iar firma SC Continvest SRL a primit premiul al treilea, la aniversarea a 10 ani de la intrarea pe piaţă. Tot premiul III a obţinut şi ROBOTEX, firmă însărcinată cu realizarea de servicii integrate de contabilitate, consultanţă fiscală şi juridică, resurse umane, şi reprezentată sambătă prin administratorul Maria Magdalena Popa. În cadrul întalnirii de sambătă, invitaţii au adus un omagiu tuturor celor care au contribuit la progresul CECCAR de-a lungul timpului. De altfel, tot în cinstea Zilei Contabililor din Romania, joi, 19 septembrie, în faţa clădirii sediului central al instituţiei, a fost dezvelit un bust din bronz al “liderului de neuitat al contabililor din ţara noastră”, profesorul universitar doctor Marin Toma, trecut în nefiinţă anul trecut. Toma este co-autor al unor acte legislative esenţiale în domeniul contabilităţii şi “mentor al tuturor profesioniştilor contabili din Romania”. (Alina-Elena VASILIU)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.