Ultima oră

Turul Vrancei: Hărţile de risc la inundaţii ar putea fi făcute anul viitor

Ziarul de Vrancea
19 sep 2013 1109 vizualizări
Romania va avea cel tarziu pană în martie 2014 hărţi de risc la inundaţii, după cum a declarat Lucia Varga, ministrul delegat pentru Ape, Păduri şi Piscicultură.

Potrivit acesteia, hărţile vor conţine informaţii şi despre pagubele care se produc în zonele respective la inundaţii. Problema hărţilor de risc a fost adusă în atenţie după inundaţiile catastrofale din 2005 din Vrancea, cand au murit 16 persoane. Deşi de atunci şi pană acum au avut loc destul de frecvente asemenea calamităţi, aceste hărţi nu au fost încă realizate, cu toate că sunt utile în managementul inundaţiilor. (M. B.)


Peste 250 de locuri de muncă în Vrancea


Pană la finele săptămanii viitoare în judeţul nostru sunt disponibile nu mai puţin de 257 de locuri de muncă în varii domenii. Angajatorii caută trei barmani, doi mecanici auto, cinci sudori, 50 de şoferi de autocamion/maşini de mare tonaj, zece analişti credite, cateva zeci de muncitori în domeniul confecţiilor textile. De asemenea, se mai caută cate un frezor şi un strungar universal, un agent vanzări, un patiser, un vanzător. Peste hotare, şapte ţări din Spaţiul Economic European oferă mai puţin de 110 locuri de muncă. Dintre ele 75 sunt ofertate de Ungaria care are nevoie de oameni care să lucreze ca şoferi de camion pentru curse internaţionale. Marea Britanie are nevoie de cinci asistenţi medicali, iar Irlanda are nevoie de cinci ingineri în domeniul informaticii. Mai multe detalii despre locurile de muncă puteţi afla la numărul de telefon 0237/230186. (S. T.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.