Ultima oră

Victor Ponta neputincios: situaţia ENET este “extrem de dificilă”

Iulia Crețu
19 sep 2013 1458 vizualizări
La o întalnire cu primarii din Asociaţia Municipiilor, premierul a pasat responsabilitatea pentru ENET la miniştrii liberali Vosganian (Economie) şi Chiţoiu (Finanţe)

Premierul Romaniei, Victor Ponta, s-a întalnit miercuri la Palatul Victoria cu reprezentanţii Asociaţiei Municipiilor din ţară, pentru a se discuta cum poate ajuta Guvernul la rezolvarea unor probleme ale administraţiei locale. La întrunire, deşi pe agendă erau discuţii legate şi de problema CET-urilor pentru pregătirea sezonului rece, nu a participat primarul Decebal Bacinschi, acesta avand cateva zile libere de la conducerea Primăriei Focşani. La debutul întalnirii, Ponta le-a transmis primarilor că anumite probleme se pot rezolva fără prea multe implicaţii financiare, prin discuţii directe între administraţia locală şi miniştrii de resort. În atenţia participanţilor a fost şi problema gestionării cainilor fără stăpan, revenită în actualitate după tragedia micuţului Ionuţ, într-un parc din Bucureşti. De asemenea, în atenţia autorităţilor a intrat şi situaţia societăţilor de termoficare din ţară, care înregistrează datorii imense la furnizorii de gaze, intrarea în iarnă fiind ameninţată. Şi Focşaniul este pe lista oraşelor care suferă din cauza lipsei apei calde, neştiindu-se în acest moment dacă ENET va fi capabil să achite din datorii şi să poată asigura căldură în acest sezon rece. ENET are datorii de sute de miliarde de lei vechi numai în contul GDF Suez, dar restanţe la plată sunt şi la furnizorul de păcură Rompetrol, ceea ce face dificilă o încercare de a cumpăra combustibil alternativ pentru iarna 2013-2014. Premierul Victor Ponta a catalogat situaţia ENET Focşani drept una “extrem de dificilă”, căreia ar trebui să i se găsească o soluţie la Ministerul Economiei şi Finanţelor. Liberalii vranceni ar face bine “să doarmă” în faţa uşilor miniştrilor PNL Varujan Vosganian de la Economie şi Daniel Chiţoiu de la Finanţe pentru a scoate fabrica de căldură din impas. Pană în prezent, faptul că la varful ENET a fost numită o conducere liberală, în persoana lui Manole Merchea ca director şi a unui “Consiliu de Administraţie prieten”, format din membri PNL şi PSD, nu a ajutat deloc Focşaniului. Reamintim faptul că municipiul reşedinţă de judeţ stă fără apă caldă din iulie. În altă ordine de idei, pe 18 octombrie, în Bucureşti, se vor desfăşura alegeri la Asociaţia Municipiilor, la care vor participa 106 primari de municipii din ţară. (Iulia CREŢU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 3

Adaugă comentariu
Ionut, acum 3878 zile, 16 ore, 54 minute, 37 secunde
Ar trebui bagati in puscarie fara alte comentarii. Au furat tot, au milioane de euro in conturi si nu ii vede nimeni. Din aceasta cauza suferim cu totii.
enerGicu, acum 3878 zile, 17 ore, 8 minute, 27 secunde
Cine nu si-a pus Centrala, imi pare rau dar nu se spala! Cum iti asterni, asa dormi. Daca acuma te-ai trezit, mori ca si un parazit. Daca totusi te-ai spalat, te-am pupat si am plecat!
DAN, acum 3878 zile, 17 ore, 21 minute, 36 secunde
Pe cind APA CALDAAAAAAAAAA sa putem face macar o baie?CRED CA O SA FACEM PADUCHIII......e bun ca se gasesc banii ptr. artificii si ptr. cei rau platnicii la ENET nu se gasesc solutii de citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.