Ultima oră

VIDEO!!!Constantin Vlase, fostul primar liberal din oraşul Mărăşeşti, va fi înmormantat, azi, la pranz, în Cimitirul Nordic din Focşani.

Ziarul de Vrancea
15 ian 2013 17520 vizualizări
Ieri după-amiază, medicii legişti au efectuat necropsia, iar trupul neînsufleţit al fostului edil a fost depus la Biserica de langă Şcoala “Ioan Basgan” din Focşani.

Aseară, o delegaţie de la Primăria Mărăşeşti a mers pentru a-şi lua adio de la fostul lor coleg. Medicina Legală va anunţa în această dimineaţă dacă accidentul produs pe E 85 s-a produs pe fondul unei afecţiuni medicale a lui Vlase, în varstă de 73 de ani. Marţi dimineaţa, Constantin Vlase a ajuns cu maşina sa, o Dacia Solenza, pe contrasens unde s-a izbit cu o Daica Logan. Poliţiştii au două ipoteze în privinţa accidentului: neatenţie sau probleme medicale. Vlase îşi va dormi somnul de veci în Cimitirul Nordic din Focşani, acolo unde familia deţine un cavou. Dumnezeu să-l odihnească în pace! (Dan CHIRIAC)

Fostul primar liberal al Mărăşeştiului, mort în “accident de muncă”

A murit cu o săptămană înainte de ziua de naştere.Constantin Vlase a intrat ieri dimineaţă cu maşina pe contrasens, la Bizigheşti, izbindu-se violent de maşina unui focşănean pe nume Oprişan.Fostul primar a murit pe loc, la numai o săptămană distanţă de împlinirea a 74 de ani .Poliţiştii au două ipoteze în privinţa accidentului: neatenţie sau probleme medicale.Reporterii noştri au stat de vorbă cu fostul primar cu cateva zile înainte de accident despre proiectul parcului eolian prin care spera să fie revitalizat oraşul.Vlase fusese angajat consultant al acestei firme, iar ieri venea la Focşani pentru a obţine ultimele avize. “Lucrez din nou în domeniul energetic, în care am activat toată viaţa”, ne-a spus Vlase cu cateva zile înainte de accidentul care avea să-i fie fatal

 

Fostul primar PNL al oraşului Mărăşeşti, Constantin Vlase, şi-a pierdut viaţa, ieri dimineaţă, pe şoseaua E 85, în urma unui teribil accident produs langă Bizigheşti. Poliţiştii au două variante în privinţa accidentului. Prima ipoteză este că tragedia a avut loc pe fondul neatenţiei, condiţii în care maşina lui Vlase a pătruns pe contrasens şi s-a izbit frontal cu un Logan cu numere de Bucureşti, condus de George Ionuţ Oprişan, 35 ani, din Focşani. Anchetatorii nu exclud însă şi o problemă medicală a fostului edil, care, la 73 de ani, suferea de afecţiuni cardiace. Examenul medico-legal va stabili în ce împrejurări a murit fostul edil. Constantin Vlase mergea spre Focşani pentru a rezolva o ultimă problemă legată de dosarul pentru parcul eolian ce urmează să fie construit la Mărăşeşti, după cum a povestit soţia sa după tragedie. De altfel, pe bancheta din spate, poliţiştii au găsit un dosar plin cu hartii legate de acest proiect. Din păcate, drumul fostului edil s-a oprit între localităţile Garoafa şi Bizigheşti.

Motorul şi roţile maşinii au sărit la 100 de metri

Motorul maşinii şi cele două roţi din faţă de la maşina Solenza au ajuns în şanţ, la 100 de metri de locul accidentului – poza motor

 

Dacia Logan a fost distrusă în urma impactului frontal – poza Dacia Logan

Foto:Fostul primar era consultant pentru firma care construieşte parcul eolian de la Mărăşeşti şi vorbise cu reporterii noştri în urmă cu cateva zile despre noua sa postură

Teribilul accident a avut loc în jurul orelor 10.00, atunci cand Constantin Vlase se afla la volanul unui autoturism Dacia Solenza şi circula singur de la Mărăşeşti spre Focşani. Din păcate, între Garoafa şi Bizigheşti s-a întamplat tragedia. “Conducătorul autoturismului Dacia Solenza a pătruns pe contrasens şi s-a izbit frontal cu un autoturism Dacia Logan, cu numere de Bucureşti. În urma impactului a rezultat moartea şoferului de pe Dacia Solenza şi rănirea conducătorului autoturismului Logan. Acul kilometrajului la maşina Solenza s-a oprit la 70 km/h”, ne-a spus inspectorul Aurel Cristian, de la Serviciul Poliţiei Rutiere. În schimb, acul de la Logan s-a oprit la 100 km/h. Impactul a fost violent. Motorul maşinii conduse de Vlase, dar şi cele două roţi din faţă s-au desprins de restul autoturismului şi au ajuns în şanţ, la aproape 100 de metri de locul impactului. Autoturismul Logan a fost la randul său aruncat în şanţ. Anchetatorii iau în calcul două variante de producere a accidentului. “Din primele verificări se pare că este vorba de neatenţie la volan. Nu excludem însă ipoteza unei probleme medicale a şoferului maşinii Dacia Solenza. Aşteptăm rezultatele medicului legist pentru a stabili cu exactitate modul de producere a accidentului”, ne-a mai precizat Aurel Cristian. Şoferul maşinii Dacia Logan, George Ionuţ Oprişan, 35 ani, din Focşani, era distribuitor la o firmă de bere. De altfel, la locul accidentului s-au împrăştiat mai multe doze de bere, maşina Logan fiind plină în momentul accidentului. Şoferul Loganului a fost preluat de o ambulanţă şi transportat la Spitalul Judeţean. Starea sa de sănătate este stabilă, viaţa acestuia nefiind pusă în pericol. “A suferit un traumatism cranio-cerebral acut închis şi contuzie facilă, toraco-abdominală, umăr drept, mană şi cot stang şi genunchi. Este internat la secţia de chirurgie”, ne-a precizat Alina Pelin, purtătorul de cuvant al Spitalului. Victima s-a întalnit după-amiază cu poliţiştii, spunand că s-a trezit cu maşina fostului primar în faţă şi nu a avut timp să reacţioneze.

Luni a fost la primărie pentru ultima dată

Constantin Vlase a trecut pentru ultima oară pe la Primărie cu doar 24 de ore înainte de a muri. “Era foarte vesel, a discutat cu toată lumea. Ieri dimineaţă a plecat spre Focşani pentru a rezolva o problemă. Din păcate, s-a întamplat ce s-a întamplat. A fost un om deosebit, am colaborat foarte bine cu acesta, timp de patru ani. Deşi au fost şi unele probleme de natură politică, pe administraţie am reuşit să facem treabă bună”, ne-a spus Valerică Chitic, actualul primar al oraşului Mărăşeşti. Se ştie foarte bine că în mandatul său de primar, Vlase a avut anumite probleme de comunicare cu Chitic, actualul primar PNL, care în 2004-2012  a fost viceprimar din partea PDL. În vara anului trecut, Vlase a renunţat să mai candideze, motivand varsta înaintată. Partidul l-a promovat pe fostul democrat, vopsit liberal anul trecut după căderea Guvernul Ungureanu, Valerică Chitic.

Născut în ziua Micii Uniri

Moartea tragică a lui Constantin Vlase i-a şocat şi pe colegii săi din PNL, care încep anul 2013 în doliu. Fostul liberal urma să îşi celebreze ziua de naştere pe 24 ianuarie, chiar de Mica Unire. Destinul a făcut însă să se ridice la Ceruri cu o săptămană înainte. “A trecut la cele veşnice în urma unui tragic accident de circulaţie, unul dintre remarcabilii militanţi liberali, adevărată personalitate a vieţii publice din judeţul nostru, fruntaş al Filialei Vrancea a PNL, fostul primar al oraşului Mărăşeşti, colegul şi prietenul nostru, Constantin Vlase”, transmit liberalii vranceni. Constantin Vlase s-a născut la 24 ianuarie 1939 la Bucureşti, copilăria petrecanduşi-o la Mărăşeşti, unde a absolvit şcoala primară şi gimnaziul. Apoi, a absolvit liceul la Panciu. Studiile universitare le-a urmat la Craiova, la Facultatea de Electrotehnică, devenind inginer, cu specialitatea maşini şi aparate electrice. În oraşul în care a absolvit facultatea şi-a început şi activitatea profesională, fiind director tehnic la Institutul de Proiectări al Uzinelor „Electroputere”. „În acelaşi timp a început şi activitatea de universitar, în cadrul unei catedre de specialitate din Facultatea de electrotehnică, având calitatea de şef de lucrări universitare. Ing. Constantin Vlase a fost autorul şi coautorul a numeroase invenţii, inovaţii şi raţionalizări, cu aplicabilitate în domeniul electrotehnic. După pensionare a lucrat în mediu privat, fiind o perioadă director tehnic la firma «Edgar Surin Production», în domeniul electronicii”, mai spun colegii liberali.

A vrut ca Mărăşeştiul să nu mai fie cel mai sărac oraş

După ce a revenit în Mărăşeşti, Vlase s-a alăturat organizaţiei locale a PNL. A înfiinţat fundaţia „Comitetul de Sprijin şi Iniţiativă” Mărăşeşti, sub egida căreia a organizat nenumărate activităţi sportive, culturale şi social-umanitare. A fost membru al PNL din anul 2002, iar din 2004 a fost ales consilier local la Mărăşeşti. Din 2008 a fost ales primarul oraşului Mărăşeşti, fiind unul dintre edilii veterani din judeţ. În ciuda acestui fapt, Vlase s-a remarcat ca foarte activ în relaţia cu instituţiile judeţene, dar şi cu cele centrale, mereu povestind că a încercat să convingă guvernanţii că Mărăşeştiul, „oraşul sărac al judeţului”, cum îl numea, are nevoie de investiţii majore. În 2004 a fost ales vicepreşedintele Organizaţiei PNL din oraş şi membru în Biroul Politic Teritorial al Filialei Vrancea a PNL, deţinând aceste funcţii până în 2012. „Între proiectele promovate în mandatul său de primar cele mai importante au fost «Parcul eolian», includerea oraşului în proiectul judeţean de alimentare cu apă şi canalizare şi reabilitarea unor străzi din Mărăşeşti şi satele componente”, mai spun cei de la PNL. Constantin Vlase era căsătorit, tatăl unei fiice, stăbilită de ani buni în Germania, şi bunicul a trei nepoţi. „Dispariţia sa este o mare pierdere pentru întreaga comunitate. Filiala Vrancea şi Organizaţia Mărăşeşti ale Partidului Naţional Liberal sunt alături de familia îndoliată, de colegii şi prietenii care l-au cunoscut şi apreciat. Dumnezeu să-l ierte şi să-i dăruiască odihnă veşnică!”, transmit liberalii. Cel mai probabil, înmormantarea va avea loc sambătă, la Focşani. (I. CREŢU, D. CHIRIAC)


Fostul primar din Mărăşeşti, consultant pe probleme energetice


Constantin Vlase, fostul primar al Mărăşeştiului, devenise recent consultant al grupului de firme care dezvoltă parcuri eoline în oraş, dar şi în comuna Garoafa. Investiţiile au prins contur în mandatul său, iar în acest an ar putea deveni realitate. “Sunt consultant tehnic pe tot ceea ce ţine partea de implementare a proiectului. După alegerile locale, reprezentanţii grupului de firme m-au întrebat dacă nu vreau să fac parte din echipa de implementare a proiectului de la Mărăşeşti şi Garoafa. Lucrez din nou în domeniul energetic, în care am activat toată viaţa”, ne-a spus Constantin Vlase, de profesie inginer electrotehnist, cu cateva zile înainte de accidentul care avea să-i fie fatal. Acesta nu a mai candidat anul trecut pentru un nou mandat de primar, avand în vedere că era unul dintre cei varstinici primari din judeţ. Fostul edil liberal spunea însă că vrea să fie un pensionar activ şi de aceea a acceptat să lucreze la realizarea parcurilor eoliene din zonă. În această iarnă ar putea fi gata partea de documentaţie a investiţiei, iar începand din primăvară să se lucreze efectiv pe terenurile concesionate de la autorităţile locale. (M. BOICU)

 

15.01.2013-ora12,30:Fostul primar din Mărăşeşti a murit într-un accident cumplit

Fostul primar al oraşului Mărăşeşti, Constantin Vlase, şi-a pierdut viaţa în această dimineaţă într-un teribil accident de circulaţie produs în satul Bizigheşti din comuna Garoafa.

Potrivit primelor informaţii, Constantin Vlase se afla la volanului autoturismului propriu, o Dacia Solenza, cand s-a angajat într-o depăşire riscantă şi s-a lovit frontal de o Dacia Logan, înmatriculată în Bucureşti. Potrivit poliţiştilor care anchetează accidentul, fostul edil a decedat pe loc. George Ionuţ Oprişan, şoferul celeilalte maşini implicate in accident, are 35 de ani, şi a fost rănit uşor, fiind adus în acest moment la Spitalul Judeţean. Primele verificări arată că accidentul s-a produs pe fondul ceţii de pe drumul E85, în jurul orelor 11.00, pentru ca fostul edil se grabea sa ajungă la Focșani. Constantin Vlase era pensionar, iar după terminarea mandatului de primar lucra pentru firma care construieşte parcul eolian din oraşul Mărăşeşti, în poziţia de consultant pe probleme energetice. Vom reveni in scurt timp si cu imagini video de la fata locului. 










În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 24

Adaugă comentariu
savin, acum 4140 zile, 16 ore, 50 minute, 28 secunde
Nu am înțeles un lucru,venea de la Mărășești spre Focșani și accidentul s-a produs între Garofa și Bizighești ! O neconformitatea,gandesc probabil corect era între Bizighești și citeste integral
Toma, acum 4141 zile, 2 ore, 5 secunde
Oameni buni, de ce nu va ganditi si la urmarile pe care le are acest accident? Dumnezeu sa-l ierte pe domnul de 74 ani, dar la celalalt participant la trafic implicat, din nefericire, nu va ganditi? citeste integral
Toma, acum 4141 zile, 2 ore, 1 minut, 23 secunde
Oameni buni, de ce nu va ganditi si la urmarile pe care le are acest accident? Dumnezeu sa-l ierte pe domnul de 74 ani, dar la celalalt participant la trafic implicat, din nefericire, nu va ganditi? citeste integral
Sacalus Stefania si varul Sandi din Constanta, acum 4141 zile, 3 ore, 2 minute, 57 secunde
Cu inimile îndurerate, ne rugăm pentru odihna veşnică a celui care a fost un om de aleasă omenie. Un gand de alinare si sincere condoleante familie indurerate !
valy, acum 4141 zile, 3 ore, 40 minute, 39 secunde
Cat de redusă a fost vizibilitatea pentru că după imaginile prezentatea nu pare să fi fost o ceață atat de puternică? Pe acest segment de drum cu 4 benzi au mai fost astfel de accidente la fel citeste integral
Alex, acum 4141 zile, 4 ore, 6 minute, 31 secunde
Draga Victor , inteleg ca nu esti sofer, la noi in Romania in 99,99% din cazuri mortul e vinovat dar mai sunt si alte variante -ori cel de pe contrasens nu avea luminile aprinse, ori cel din fata nu citeste integral
MONA BRASOV, acum 4141 zile, 12 ore, 34 minute, 33 secunde
D-ZEU SA-I IERTE PACATELE SI SA-I IA ALATURI ,ACOLO,SUS.......PENTRU A SE ODIHNI IN PACE VESNICA. ADRIANEI SA-I DEA D-ZEU PUTERE, MULTA PUTERE.... AICI,JOS, PE PAMANT.
Victor, acum 4141 zile, 13 ore, 44 minute, 26 secunde
DUMNEZEU SA-L IERTE! Dar totusi legea-i legea ! EL NU a respectat legea!!!!!!!!! A pus in pericol viata participantilor la trafic! Daca era intr-un Jeep iar voi in Logan?????????????????Sa fiti citeste integral
Adriana Vasile, acum 4141 zile, 15 ore, 20 minute, 50 secunde
Sincere Condoleante familiei Vlase! Dumnezeu sa-l odihneasca!
tyty, acum 4141 zile, 16 ore, 38 minute
Păcat că ne sfarșim în astfel de împrejurări,după ce ne dușmănim,vanăm unii pe alții și mai nou suntem supuși unor politicii de protecție socială cu evaluări,reevaluări,interzicerea citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.