Ultima oră

Direcţia de Finanţe cere falimentul abatorului familiei Trăşculescu

Mihai Boicu
28 oct 2012 2566 vizualizări
Adunarea generală a creditorilor va pune în discuţie posibilitatea intrarea abatorului TSDM Dollar Prod SRL în faliment, ca urmare a solicitării făcute de Direcţia Generală a Finanţelor Publice Vrancea la ultimul termen al procesului

Reprezentanţii Finanţelor au motivat această cerere prin faptul că au crescut foarte mult datoriile acumulate de abator, de la aproximativ 500.000 lei la 700.000 de lei. Abatorul a intrat în reorganizare judiciară din cauza unor datorii de aproximativ 2 milioane de euro. Datoriile la buget s-au mărit din februarie pană în prezent prin adăugarea de penalităţi, care sunt foarte mari. Următorul termen al procesului a fost fixat pe 20 noiembrie, pentru a se da posibilitatea societăţii să încheie discuţiile pentru noi contracte. În afara deschiderii pieţei UE pentru carnea de porc, acum există şi posibilitatea exportului în Federaţia Rusă. Dacă negocierile se vor finaliza cu contracte, aceasta ar putea însemna salvarea abatorului realizat cu fonduri europene. Adunarea creditorilor va lua o decizie cel mai probabil după data de 10 noiembrie. Reamintim faptul că anul trecut TSDM Dollar Prod a solicitat intrarea în insolvenţă din cauza datoriilor mari acumulate, de aproximativ 2 milioane de euro, în special la bănci. Creditorii au fost de acord în luna februarie cu intrarea societăţii în reorganizare judiciară. Abatorul este controlat de Florin Silviu Trăşculescu, tatăl deputatului PDL Alin Trăşculescu, care a avut şi el acţiuni la firmă. (Mihai BOICU)

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
intepatu, acum 4206 zile, 21 ore, 26 minute, 14 secunde
chiar trebue ca isi merita soarta
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.