Ultima oră

Lucica Chiper a fost înlocuită de la şefia Drumurilor Naţionale

Mihai Boicu
31 aug 2012 3473 vizualizări
Democrat - liberala a fost schimbată cu Marian Paraschiv, inginer cu vechime de 20 de ani la Secţia Drumuri Naţionale (SDN) Focşani

Secţia Drumuri Naţionale Focşani are de ieri un nou şef în persoana inginerului Marian Paraschiv. Acesta îi ia locul democrat – liberalei Lucica Chiper, care ocupa funcţia de director din anul 2009. Spre deosebire de predecesoarea sa, noul director a lucrat o viaţă întreagă în cadrul Secţiei Drumuri Naţionale, adică din 1992, de la terminarea facultăţii şi pană în prezent. Funcţia de conducere nu-i este străină întrucat a mai ocupat această poziţie în perioada 2006 – 2007, atunci cand Corneliu Stoian a fost promovat adjunct la Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale. “Prioritatea zero este să asigurăm o întreţinere a reţelei de drumuri naţionale din judeţul Vrancea pe timp de iarnă şi începand din primăvara anului viitor să începem să punem ordine în reţeaua de drumuri”, a declarat noul şef al SDN Focşani.
Marian Paraschiv spune că nu are niciun fel de activitate politică şi că a fost numit la propunerea Regionale de Drumuri şi Poduri Iaşi. Aceasta este condusă de un director numit în funcţie anul trecut de guvernarea PDL, Dănuţ Pilă, care a terminat facultatea în acelaşi an cu Marian Paraschiv, dar la o altă specializare. Noul şef al SDN este fratele primarului din Campineanca, democrat – liberalul Ştefan Paraschiv.

Fosta şefă ar putea rămane la SDN

Lucica Chiper ar putea rămane să lucreze la SDN, chiar în cadrul Biroului tehnic, de unde a plecat cel care i-a urmat în funcţie. Deocamdată însă, la nivel oficial, nu se ştie dacă democrata va continua să lucreze în acest domeniu. Mandatul Lucicăi Chiper a fost marcat de problemele de iarna trecută, atunci cand a fost acuzată de Marian Oprişan, preşedintele Consiliului Judeţean, că nu a gestionat cum trebuie deblocarea drumurilor naţionale din Vrancea, înzăpezite ca urmare a ninsorilor abundente. Pe de altă parte, democrat – liberala a dat la randul său vina pe societatea care a caştigat licitaţia privind întreţinerea şoselelor, firma regelui asfaltului Dorinel Umbrărescu. SDN a fost chiar amendată de Poliţia Rutieră pentru un accident în lanţ pe E85, între Goleşti şi Focşani. Pană la urmă, acest război al acuzaţiilor nu a avut nicio urmare pentru Lucica Chiper, care a rămas în funcţie pană în urmă cu două zile. (Mihai BOICU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
drumaru, acum 4277 zile, 5 ore, 34 minute, 55 secunde
Mai bine n-ar putea sa ramana la SDN ... si sa lase locul unui tanar care merita un loc de munca dar nu poate din cauza acestor paraziti politici.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.