Ultima oră

CUP isi pregateste tehnicieni pentru statiile de epurare din judet

Iulia Crețu
22 aug 2011 3248 vizualizări
Compania de apa-canal deruleaza un program pe bani europeni pentru perfectionarea personalului u la cursuri pot participa si angajati din afara CUP, un atu fiind derularea unei meserii in firme de utilitati publice sau constructii

Compania de Utilitati Publice Focsani si-a prezentat ieri noul proiect de invatare activa, finantat de Uniunea Europeana. Prin acesta, 98 de angajati vor capata competente noi in domenii considerate utile de CUP SA. Proiectul “Invatarea activa-esenta cunoasterii” este implementat in parteneriat cu Fundatia Scoala Romana de Afaceri a Camerelor de Comert si Industrie, Filiala Vrancea (SRA). Bugetul proiectului se ridica la valoarea de 1,8 milioane lei, finantare nerambursabila, din care 1,7 milioane lei de la Fondul Social European si bugetul national si 93.092 lei contributia CUP si SRA. Potrivit celor de la CUP, 28 de angajati vor fi calificati in meseria instalator instalatii tehnico-sanitare si de gaze, 28 de angajati calificati in meseria agent comercial, 28 de angajati calificati in meseria operator introducere, validare si prelucrare date si 14 angajati calificati in meseria tehnician ecolog si protectia calitatii mediului. De asemenea, in functie de cerinte, la cursuri ar putea participa si muncitori din afara CUP, dar care sa lucreze in domenii similare. Ar putea fi recrutati candidati de la ENET SA, CUP Salubritate SRL sau de la firmele de constructii din Focsani si judet. O sansa redusa, dar nu aproape de zero o au somerii. Primele cursuri vor incepe in luna noiembrie, pentru meseria de instalator. Totusi, cei care se perfectioneaza nu vor primi neaparat post in domeniul respectiv, dar intra in baza de date in CUP in vederea asigurarii necesarului de personal si de la statiile companiei din judet si, mai ales, de la viitoarele statii de epurare. Specialistii CUP se asteapta ca cea mai mare cautare sa le aiba cursurile de pregatire a tehnicienilor ecologi. “Cursurile acestea echivaleaza cu o scoala postliceala. Aici se va face o selectie riguroasa, dat fiind si cerintele postului. Pentru tehnician ecolog se vor face 1.080 ore de curs, in noua luni de zile”, a declarat Mariana Raiber, asistent manager CUP. “Oamenii care vor fi pregatiti la aceste cursuri vor fi disponibili pentru o eventuala extindere sau daca mai apar plecari ale angajatilor nostri. Se realizeaza o rezerva. Cind se vor reabilita si statiile de epurare va fi nevoie de oameni specializati”, a spus si Gheorghe Vasilescu, directorul CUP SA Focsani. In ceea ce proveste personalul calificat care lucreaza la statiile de epurare, potrivit lui Dan Iorgulescu, director tehnic la CUP, slujbele noi nici macar nu sint prinse in nomenclatorul de meserii. (Iulia CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.