Ultima oră

2 VIDEO!!! Sărbătorit de ministru la 46 de ani - „Soldatul Florinel Enache îşi doreşte să revină în Armată”

Raluca Manolache
8 ian 2014 2625 vizualizări
După ce i-a urat „La mulţi ani!”, ministrul Mircea Duşa a spus despre militarul Florinel Enache că „doreşte să îşi reia activitatea la divizia din Focşani, într-o muncă în care îşi poate pune în valoare abilităţile” u de la aniversarea militarului erou nu au lipsit florile, cadourile şi tortul

„Armata Romană îşi onorează eroii!”. Acesta a fost mesajul pe care l-a transmis ieri ministrul Apărării, Mircea Duşa, care a fost în comuna natală a militarului erou Florinel Enache, Gura Caliţei. Mircea Duşa a venit în comună într-o vizită fulger pentru a-i ura „La mulţi ani!” plutonierului adjutant principal Florinel Enache, care a împlinit ieri 46 de ani, şi se află încă în concediu medical după rănile suferite pe front. De la aniversare nu au lipsit cadourile, florile şi tortul şi chiar ministrul Apărării a spus că i-a cantat „La mulţi ani!” şi a închinat un pahar cu vin cu militarul erou. La ziua de naştere a militarului Florinel Enache, ministrul a fost însoţit de autorităţile locale şi judeţene, cat şi de generalul-maior Nicolae Ciucă noul şef al Statului Major al Forţelor Terestre, generalul de brigadă dr. Adrian Tonea, comandantul Garnizoanei Focşani şi al Brigăzii 282 Infanterie Mecanizată „Unirea Principatelor”, unde este încadrat militarul Florinel Enache, şi generalul locotenent Ştefan Dănilă, şeful Statului Major General.

 Ministrul a vorbit şi acum în locul lui Florinel

 „Armata Romană îşi onorează eroii. Unul dintre eroii Armatei Romane este din această localitate, Gura Caliţei. Este vorba despre Florinel Enache. Mă bucur să îl găsesc într-o stare deosebită. Arată mult mai bine decat atunci cand era în spital, se simte foarte bine acasă. Se bucură de condiţiile pe care, împreună cu primăria, militarii noştri de la Focşani, le-am creat ca să aibă un ambient plăcut, în care să se simtă bine. Un om care şi-a pus în joc viaţa pentru onoarea şi demnitatea Armatei Romane trebuie apreciat”, a spus ministrul Mircea Duşa. După ce locuinţa lui Florinel Enache a fost modernizată şi dotată cu mobilier adecvat pentru necesităţile medicale ale acestuia, ministrul Apărării speră ca şi drumul ce duce la locuinţa militarului să fie modernizat de autorităţile locale. Şi primarul din Gura Caliţei, Nicolae Ţandără, spune că „i-am adus astăzi (ieri n.r.) dragostea noastră, respectul pe care îl merită. Este un om cu o voinţă ieşită din comun. Suntem mandri că avem în randurile noastre un om cu o asemenea voinţă şi nu este întamplător că astăzi are respectul care i se cuvine”, după cum a spus edilul.

 

Militarul ar vrea să revină la muncă
 

Băiatul militarului a venit încărcat cu daruri la aniversarea tatălui său rănit pe front

Florinel Enache se poate deplasa doar cu ajutorul unui cărucior electric pentru că a rămas fără picioare şi fără mana stangă în urma misiunii din Afganistan. În momentul în care a fost externat de la Spitalul de Urgenţă Militar Central "Dr. Carol Davila" din Capitală, a primit şi proteză bionică promisă de Ministerul Apărării, care îi asigură o anumită independenţă personală. De altfel, acesta se pare că doreşte să revină la muncă, să fie printre colegi, chiar dacă nu poate să mai facă muncă de teren. „Doreşte şi o să rezolvăm ca după o perioadă, după ce trece iarna aceasta, să îşi reia activitatea la divizia din Focşani, într-o muncă în care îşi poate pune în valoare abilităţile”, a mai spus ministrul Mircea Duşa. Florinel Enache ar putea îndeplini sarcini de birou sau alte munci adecvate noii sale condiţii fizice.
 

Medicul Brigăzii îl supraveghează pe Florinel
 

Starea de sănătate a militarului din Gura Caliţei este monitorizată în permanenţă de doctorul Brigăzii 282 Infanterie Mecanizată „Unirea Principatelor” Focşani. Este vorba despre maiorul dr. Olivian Ilie care a fost plecat şi în America, în momentul în care Florinel Enache era internat la Spitalul Militar Walter Reed (WRNMMC), localitatea Bethesda, statul Maryland, pentru a învăţa de la medicii americani cum trebuie să se îngrijească de militarul mutilat. „Medicul unităţii urmăreşte îndeaproape starea de sănătate a militarului, tratamentul şi recuperarea şi face vizite periodice la domiciliul acestuia împreună cu o echipă medicală din cadrul Spitalului Militar de Urgenţă Focşani”, a precizat lt. Cătălina Crintea, purtătorul de cuvant al Brigăzii 282. De altfel, la acest eveniment a fost prezent şi comandantul Spitalului Militar Focşani, Constantin Adochiţei. Soldatul Enache a fost rănit grav în Afganistan pe 4 mai 2012, pe cand se afla într-o patrulă de rutină de securizare a unui obiectiv pe autostrada Kabul-Kandahar. La un moment dat, a călcat pe un dispozitiv explozibil improvizat, iar ambele picioare şi mâna stângă i-au fost spulberate. Militarul a avut nevoie de aproape doi ani de spitalizare, atat în SUA, la un centru specializat în recuperarea soldaţilor mutilaţi pe front, cat şi Spitalul de Urgenţă Militar Central "Dr. Carol Davila" din Capitală. El a revenit acasă la sfarşitul anului trecut. (Raluca MANOLACHE)
 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
Cetateanu', acum 3769 zile, 16 ore, 5 minute, 47 secunde
La multi ani, brav subofiter al Armatei Romane!!! Felicitari si respect autoritatilor militare pentru grija si atentia pe care o acorda eroilor Armatei. Apropos dom' ministru', la Focsani citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.