ZdV TV

“Mama mea sunt eu”. Marian Oprișan, cât de bogat este de fapt şi dezastrul din judeţ

Ziarul de Vrancea
29 sep 2019 5264 vizualizări

JUDEȚE LA STĂPÂN! VRANCEA, partea II. “Mama mea sunt eu”, a fost declaraţia verii în Vrancea, după ce Marian Oprișan i-a recunoscut Paulei Herlo că banii lui sunt în contul mamei.

VIDEO:stirileprotv.ro

Aşa se explică faptul că declaraţia de avere a lui Marian Oprișan nu e una spectaculoasă. Sunt trecute câteva apartamente şi un cont de economii. Rulează bani prin conturile mamei si îi privează pe alegători de o informaţie importantă: cât de bogat e de fapt şeful lor de judeţ.

Nicolae Braicău este edilul comunei Ciorăşti şi este e unul dintre cei mai vocali contestatari ai actualei conduceri. ”Nu mișcă nimic în județul ăsta fără știința lui” (n.red Marian Oprișan).

Braicău spune că puterea lui Oprișan stă în armata de primari loiali. Din cei 73 de edili locali, 54 sunt din partidul condus la nivel judeţean de Marian Oprișan: “PSD să servească România, iar baronii să-şi ţină gura”.

“Mama mea sunt eu”

Pe Marian Oprișan l-am întâlnit la congresul PSD din iunie. Delegaţia de Vrancea îşi aştepta la şeful la intrarea în Sala Palatului. Rând pe rând delegaţii îşi salută preşedintele care la final strigă adunarea.

Rodica Boboc, deputat în Parlament, n-a iniţiat nicio lege care să-i aparţină. E cosemnatară pe alte proiecte aparţinând colegilor din partid.

Profităm de ocazie să mai întrebăm un senator ce-a făcut pentru judeţul care l-a trimis în Parlament având în vedere că au majoritate şi pot trece proiecte legislative.

Cristian Dumitrescu, senator de Vrancea:” În legătură cu lemnul, cu canalul care străbate pentru finanţare şi terminare”.

Am fost. Nu s-a făcut. Canalul de irigaţii e tot nefuncţional. Valoarea investiției pentru primul tronson ar fi de 475 de milioane de euro, iar până acum s-au executat o treime din lucrări. Anul trecut premierul Viorica Dăncilă inaugura o staţie de pompare la Haret, prin care se iriga câteva hectare de teren agicol şi promitea reluarea lucrărilor pe canalul de irigaţii Siret - Bărăgan.

Vrancea dispune de 150 de mii de hectare de teren arabil, iar irigaţiile ar putea creşte producţia de cereale şi implicit veniturile oamenilor şi judeţului. Revenim la Bucureşti, congresul PSD care îşi alege preşedintele. Oprișan e om de bază în partid. A pregătit chiar şi un discurs.

Cine este Marian Oprișan

Contestat de o parte dintre colegi, Oprișan se întoarce în Vrancea natală pe care o conduce din 1996. A intrat în politică în 1990 în Frontul Salvării Naţionale condus de Ion Iliescu. Revoluţia l-a găsit angajat al fabricii Confecţia unde era coleg cu mama lui. Mariana Podea, fost angajat, îşi aminteşte de acele vremuri.

Mariana Podea: “Eu am lucrat în comercial la desfacere şi mergeam în delegaţii la contractări şi el prezenţa costume.”

Marian Oprișan lucra la centrul de calcul.

În declaraţia de avere a lui Marian Oprișan, completată anul trecut, găseşti patru apartamente, economii de 170.000 de lei şi datorii de 86.000 de euro, dintre care 51.000 către mama lui, azi pensionară.


Ea spune că i-a cumpărat maşina care valoareaza peste 100.000 de euro. Tot pe numele mamei e şi domeniul impresionant care se întinde pe câteva hectare de pădure în localitatea Boloteşti. E înconjurat de un gard înalt şi îţi ia destul de mult să-l străbați cu maşina.

Oprișan deţine prin intermediul mamei lui, Lucia Gherarde, terenuri în judeţ şi în Bucureşti. Numele ei apare în declaraţia de avere a fostului preşedinte a Consiliului Judeţean Constanța, Nicușor Constantinescu, condamnat la 10 ani de închisoare pentru fapte de corupţie

În asocierea privind cumpărarea a doua terenuri în Bucureşti mai apare Radu Mazăre, condamnat şi el pentru corupţie, Elan Schwartzenberg, care se ascunde de câțiva ani în Irsael şi Sorin Strutinsky, condamnat în primă instanţă la peste şapte ani de închisoare.


Paula Herlo: Cum a ajuns mama dumneavoastra să intre in parteneriat cu Radu Mazăre?”

Marian Oprișan: “Mama mea sunt eu”.

Oprișan spune că a trecut averea lui în contul mamei în anii 2000 când a fost cercetat pentru fapte de corupţie, dosare în care a fost achitat. Oprișan mai susţine că a făcut afaceri la începutul anilor 90 şi că a intrat în politica bogat având un milion şi jumătate de mărci.

Marian Oprișan:“Banii nu se câştigă numai din salariu şi pensie, se câştigă din dobânzi bancare”.

Vrancea, locul cinci de la coadă în topul judeţelor privind investițiile străine directe

Dacă ar fi condus judeţul cu abilitatea cu care face afaceri, azi existau mai mult de 6 companii cu peste 500 de angajaţi, majoritatea în domeniul confecţiilor unde câştigă salariul minim pe economie.


Vrancea e pe locul cinci de la coadă în topul judeţelor privind investițile străine directe, potrivit unui raport publicat de BNR.

Marian Oprișan: “Investitorii nu vin pentru că nu au infrastructură.”

Nu de aeroport are nevoie Vrancea, ci de un parc industrial care să atragă investitori. La Focşani, fosta zonă industrială, e azi paragină. Intră în scenă primarul oraşului, Cristi Misăilă.

Primarul ar fi putut construi o strategie, să gândească o serie de faciltiati şi să atragă investitori în zonă.

Profităm de moment ca să-l întrebăm pe primar ce proiecte cu fonduri europene a dezvoltat până acum, având în vedere că n-a încasat anul trecut decât 2500 de euro din cele 2 milioane prevăzute la începutul anului 2018.

″- Concret acum nu avem.

- In trei ani n-aţi reuşit să porniţi niciun şantier. De ce?

- Avem un contract de 16 milioane plus încă aproximativ nouă puncte termice de reabiliare”.

Focşaniul nu are un parc industrial aşa cum exista în perioada comunistă când aici se producea mecanică fină, metalurgia maselor plastice, mobilă sau materiale de contrucții, iar Vrancea era la mijlocul clasamentului privind dezolvatarea economico-socială. În 2016, Oprișan promitea deschidea unui parc, dar între timp s-a răzgândit.

Infrastructură pe care ei ar trebui să o construiască. Primarii aleşi ca să schimbe soarta comunitaților lor.

Text informații + foto+ VIDEO:stirileprotv.ro


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.