Afaceri de succes:Aurora Odobești
VIDEO + Text preluate de pe contul de youtube InvestitiTvri
Povestea succesului AURORA COM Odobesti
Pregătite cu grijă, respectând tradiția din gospodăriile românești, produsele din carne “după reţete vechi” fac parte din portofoliul companiei ”AURORA” din Vrancea, pe care o prezentăm în minutele următoare. Dacă începuturile au fost la fel pentru majoritatea firmelor, în cazul de faţă diferenţa este dată de modul în care au reuşit să depăşească problemele şi mai ales, să respecte normele europene în domeniu, care sunt unele dintre cele mai dure. Afacerea este dezvoltată de familia Bordea. Este pe piaţa românească din 1995, atunci cu o mică unitate de tranşare şi un magazin de desfacere carne şi preparate din carne. Un an mai târziu echipa de conducere a hotărât extinderea activităţii, preluând un punct de sacrificare şi un atelier de preparate. Astăzi, vorbim de o unitate construită de la firul ierbii la Odobeşti, cu un sistem integrat de producţie, peste 260 de angajaţi şi un brand de succes. De-a lungul anilor, gustul deosebit, calitatea preparatelor şi seriozitatea onorării comenzilor au dus la o creştere constantă a cererii, urmată firesc de expansiune. Modernizarea s-a făcut prin accesarea de fonduri europene, prin programe SAPARD și FEADR de peste 4 milioane de euro, finalizate în 2009. Astfel, au fost extinse şi dotate la standarde internaţionale, abatorul, secţia de tranşare, fabrica de produse din carne, depozitele de congelare si refrigerare şi, nu în ultimul rând, a fost completat parcul auto cu 4 rulote mobile pentru desfacere în târguri şi pieţe. De asemenea, au fost accesate surse de finanţare precum un program BERD de peste 120.000 de euro și credite bancare şi a fost reinvestit profitul. Dezvoltarea a însemnat şi extinderea zonelor de distribuție: de la nivel local, în 1996, la deschiderea de magazine proprii în ţară, încheierea de parteneriate cu mari retaileri şi export în comunităţile de români din Italia, Anglia, Irlanda, Olanda şi Belgia. Compania AURORA are o capacitate de abatorizare de 12 tone/zi. Sunt sacrificate suine și ovine provenite din fermele românești. Carcasa de porc, produsele şi subprodusele, altfel spus, tot ce are nevoie gospodina în bucătărie ia drumul liniilor de ambalare în vederea comercializării. O altă parte este transformată în bunătăţi AURORA, după o tehnologie specifică, neinjectate, folosind condimente naturale şi afumate în celule clasice cu lemn de esenţă tare, cireş şi fag, păstrând tradiţia românească. Celulele clasice de afumare construite din cărămidă, adaptate la normele europene, cu monitorizarea timpilor de coacere şi afumare, sunt inovaţia celor de la societatea vrânceană. Pentru a răspunde cerinţelor, firma a dezvoltat a doua gamă sub marca BUNUŢ. Înainte de a ajunge pe masa consumatorului, la AURORA marfa trece prin două filtre de analiză riguroasă: control sanitar – veterinar pentru carnea proaspătă, examen fizico – chimic și microbiologic pentru produsele din carne.-sursa:InvestitiTvri