Timp Liber

VIDEO + Galerie foto | Cum a fost spectacolul ”Mamă frumoasă, primul meu rai!” de la Ateneul Popular Focșani

Janine VADISLAV
7 mar 2019 2039 vizualizări

An de an sărbătorim Ziua de 8 martie.  Aparent, o zi ca oricare alta şi totuşi... De fiecare dată emoţiile sunt la fel de mari, bucuria de a dărui mamelor, bunicilor, surorilor noastre, ne umple inimile de iubire. Ziua pare mai mare, seninul cerului infinit, iar florile pe care le dăruim sunt mai frumoase ca oricând. Pentru noi toţi ele sunt cele mai frumoase, cele mai bune, cele mai dragi fiinţe de pe pământ. Ele ne-au adus pe lume, ele ne însoţesc pe drumul vieţii, ne apără şi ne ostoiesc durerea, oricare ar fi ea. Privirea, zâmbetul, mângâierea, cuvintele de iubire, de încurajare, de alint, sunt bogăţia inestimabilă pe care ele ne-o oferă cu atâta generozitate, fără să aştepte nimic în schimb. Există o explicaţie, Femeia este o minune cu suflet, plămădită din pulbere de stele...

Ce este mama? Mama este „primul Rai”, „Icoana sfântă”, „Lumina”... Sunt atâtea metafore, pline de iubire, care împodobesc imaginea Mamei. Cine o spune cel mai bine? Copilul, o altă minune adus de mamă pe pământ...

Femeile nu doar dăruiesc, dar cel puţin odată pe an, primesc daruri. Centrul de Zi „Dănuţ”  s-a „grăbit”  să dăruiască mamelor bunicilor şi surorilor un frumos spectacol, organizat în cadrul unui eveniment, care a primit binecuvântarea Patriarhiei Române. De ce?

„Anul 2019 a fost declarat în Patriarhia Română drept ,,Anul omagial al învăţătorilor şi oamenilor gospodari ai satului românesc” şi, putem spune, fără tăgadă, primul învăţător al fiecăruia dintre noi rămâne MAMA. Drept urmare, Ateneul Popular „Mr. Gh. Pastia” din Focşani a găzduit spectacolul aniversar „Mamă frumoasă, primul meu Rai!”, organizat şi dăruit şi cu binecuvântarea Ips. Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei, cu sprijinul Sectorului Cultural Educaţional, reprezentat de pr. prof. Cristian Marius Dima, cu suportul Protoieriei Focşani I, coordonată de pr. Aurel Botan şi Centrul de zi „Dănuţ”, coordonat de doamna profesor Elisaveta Norocea. Spectacolul a fost un omagiu pentru mamele, surorile, bunicile şi soţiile tuturor preoţilor din eparhie, pentru toate femeile din Vrancea.  A fost o sărbătoare deosebită, plină de emoţie, în care gazde şi oaspeţi s-au bucurat din toată inima de o seară magică, plină de eleganţă, într-o o atmosferă înălţătoare, cu momente speciale pentru oameni speciali”, ne-a spus doamna profesor Elisaveta norocea, coordonatorul Centrului de Zi „Dănuţ”.

Spre marea bucurie a publicului, a fost prezent la eveniment  Corul ,,Pastorala”,  dirijat de admirabilul profesor Dumitru Săndulachi, ajutat de bagheta sa magică. A fost prima surpriză care a deschis seria surprizelor derulate în cascadă, dar marea surpriză a fost inegalabila doamnă a cântecului românesc, Marina Voica. Invitată de Daniel Bahnea, unul dintre copiii care au trecut cu folos prin Centrul de Zi „Dănuţ”, acum student la teologie şi ajutor de bază al doamnei profesor Elisaveta Norocea, doamna Marina Voica a sărbătorit, împreună cu publicul focşănean, cei 60 de ani de cariera, susţinând un recital de excepţie, din care nu au lipsit celebrele sale şlagăre.                                                                                                   

„Să priveşti un interpret de muzică uşoară, atât de mare, să ştii că este alături de tine pe scenă, să-l simţi lângă tine, este ceva extraordinar, emoţiile sunt mult mai puternice, iar bucuria este imensă. Ne-a cucerit cu talentul, eleganta şi frumuseţea dumneaei. Doamna Marina Voica ne-a arătat, odată în plus, ce înseamnă să fi o adevărată artistă care, la vârsta tinereţii fără bătrâneţe,  trezeşte în oameni aceeaşi emoţie, aceeaşi bătaie de inimă.  Este o doamnă desăvârşită, cu un suflet cald, care emană multă iubire, într-un cuvânt, este un om atât de bun! În timp ce cântam, ştiind-o în culise, mă rugam să nu greşesc, să nu uit vreun vers... Îi mulţumesc din suflet că a acceptat invitaţia noastră. O iubesc şi o preţuiesc enorm pe doamna Marina Voica!, ne-a spus Daniela Docan, o talentată interpretă a Centrului de Zi „Dănuţ”.

Pe scenă a urcat şi Grupul ,,Angels“ al Centrului de zi „Dănuţ”- format din Tania Dinu, Oana Docan, Daniela Docan, Ionuţ Bouroş şi Daniel Bahnă, care a interpretat mai multe piese din repertoriul naţional şi internaţional. În tot acest timp, în foaierul Ateneului Popular „Maior Gh. Pastia”, a putut fi admirată expoziţia de mărţişoare şi felicitări confecţionate în Atelierului de Abilităţi al Centrului de Zi „Dănuţ”, coordonat de doamnele Mimi Sbîrciog şi Jana Ţigăeru. Prezentarea  expoziţiei a fost asigurată de graţioasele domnişoare, Medeea, Ilinca şi Brianna  .

„A fost o seară de neuitat, o seară a bucuriei pe muzică şi poezie, de care ne vom aminti cu drag. Pentru noi, cei de la Centrul de Zi „Dănuţ”, prezenţa, prestaţia, disponibilitatea şi căldura pe care o emană doamna Marina Voica, rămân un reper, un exemplu - mai ales pentru copiii noştri care fac primii paşi în viaţă. Am avut noroc, doamna Marina Voica este un bun exemplu de perseverenţă, dăruire, despre cum să reuşeşti în carieră, de rezistenţă la greu, căci nu este uşor să rămâi pe scenă atâţia ani, dacă  nu poţi să lupţi pentru visul tău, să evoluezi, să surprinzi de fiecare dată publicul. Ei bine, copiii noştri au înţeles acest mesaj, şi-au dat seama că fără muncă nu poţi obţine nimic în viaţă.  Cu siguranţă am avut de câştigat şi sunt fericită pentru ei, care nu au primit şi nici nu vor primi totul de-a gata. Dar sunt pregătiţi, şi acest lucru mă linişteşte la gândul că în scurt timp vor fi pe cont propriu”, ne-a mai spus doamna profesor Elisaveta Norocea.

Protoieria Focşani 1, Centrul de Zi „Dănuţ” mulţumeşte tuturor celor care au contribuit la realizarea acestui eveniment de înaltă ţinută, Arhiepiscopiei Buzăului şi Vrancei pentru încredere şi susţinerea proiectului, Ateneului Popular „Maior Gh. Pastia” pentru asigurarea spaţiului, doamnei Marina Voica pentru fermecătoarea şi emoţionanta prezenţă în recital, Corului „Pastorala”, Grupului ,,Angels”,  ,Părintelui prof. Cristian Dima, Consilier Sectorul Cultural - Educaţional, pr. Cezar Milea pentru efortul şi susţinerea acordată, nu în ult6imul rând, mulţumim publicului minunat... ( Janine VADISLAV )

 

 

 

 

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.