Local

VIDEO + FOTO | Parcul Bălcescu din Focșani s-a redeschis. Au fost aprinse luminile de sărbători

Ziarul de Vrancea
5 dec 2022 5949 vizualizări

După mult așteptata „schimbare la față", Parcul „Nicolae Bălcescu” s-a redeschis, devenind un nou loc de atracție pentru focșăneni. Cu acest prilej, au fost aprinse și luminile festive, care vor împodobi Municipiul Focșani în aceste Sărbători de Iarnă.

VIDEO: vrancea atlastv

De Ziua Națională a României avem încă un parc modernizat, îmbrăcat în straie de sărbătoriAstfel, Primarul Cristi Valentin Misăilă și Primarul Tinerilor - Bianca Răcoșanu au apăsat butonul magic, iar Focșaniul a fost inundat de lumini care mai de care mai strălucitoare.

Totodată, focșănenii au avut parte și de numeroase surprize, printre care amintim prezența lui Moș Crăciun, ce a împărțit dulciuri copiilor, momentul artistic susținut de artiștii de la Ansamblul Folcloric ”Țara Vrancei”, dar și personajele de poveste, care au adus bucurie pe chipurile prichindeilor prezenți la eveniment.

O altă surpriză pentru toți cei prezenți a fost focul de artificii, care a marcat renașterea parcului, după mai bine de 60 de ani.

Zona de șah s-a bucurat de prezența echipei de profil din cadrul CSM Focșani.

La final, a avut loc o oprire la bustul lui Nicolae Bălcescu, pentru un scurt moment evocator al personalității celui care a dat numele parcului.

Parcul Nicolae Bălcescu, este un parc realizat în anul 1960 de focșăneni, pe vechea proprietate a familiei de armeni Ferhat, cea care a construit și Biserica Armenească din imediata apropiere a parcului. Atunci s-au realizat aleile din parc și tot atunci a fost plantată majoritatea vegetației, provenită din ocoalele silvice din Vrancea.

De atunci, Parcul Bălcescu nu a mai cunoscut modificări majore, de-a lungul anilor fiind făcute doar câteva reparații la mobilierul urban, până în anul 2020, când am semnat contractul de reabilitare și modernizare a Parcului Nicolae Bălcescu.

Întins pe o suprafață totală de peste 2,3 hectare, proiectul noului Parc N. Bălcescu a însemnat o reabilitare completă a acestuia, care i-a schimbat complet înfățișarea dar și utilitatea. Aleile pietonale, care se întind pe 6.567 metri au fost mobilate cu bănci și coșuri de gunoi.

Pe lângă aleile de promenadă reabilitate, parcul are o multitudine de fântâni arteziene, cea mai spectaculoasă fântâna arteziană fiind, de departe, cea din centrul parcului, care este dotată cu joc de apă și lumini și un labirint de plante.

Parcul este un loc de atracție pentru toate categoriile de cetățeni: persoane vârstnice, dar și copii, pentru care s-a construit un loc de joacă special, pe o suprafață de 440 mp. Nu au fost uitați nici tinerii care se vor putea distra într-un skate park.

De asemenea, parcul este atractiv și pentru pentru iubitorii de animale, pentru care a fost construită o zonă specială.

Fiind gândit ca un loc de relaxare și entertainment, ca o noutate, a fost construit în Parcul Bălcescu un amfiteatru, cu scenă și tribune, iar pasionații de șah vor beneficia de o pergolă acoperită, mese de șah și scaune.

Pentru că este, în primul rând, o grădină publică, pe lângă toaletarea vegetației existente, și montarea unui covor de gazon, întreținut de un sistem de irigare cu aspersoare automate de tip pop-up, cu limitarea ariei de stropire și conductă montată îngropată, în Parcul Bălcescu s-au plantat și 129 de copaci și alte sute de plante ornamentale și trandafiri.

Au fost modernizate și căile de acces, prin construirea a trei porți iluminate în culorile tricolorului: roșu pe latura dinspre Str. Republicii, galben pe latura dinspre Str. Timiș și albastru dinspre Str. Bălcescu.

La fiecare intrare se află deja montate rastele de biciclete, mai ales că prin fața intrării din Parcul Bălcescu va trece și pista de biciclete pe care municipalitatea o realizează în cadrul unui proiect european.

Parcul a fost reabilitat complet, dar noi mai avem o misiune!

În memoria și cinstirea unionistului Nicolae Bălcescu vom realiza și un bust nou, din bronz, care îl va înlocui pe cel actual.

Macheta bustului a fost deja realizată de către sculptorul Gabriel Tăicuțu și după finalizarea tuturor formalităților îl vom amplasa în parc!

Biroul de Presă al Primăriei Municipiului Focșani


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.