Timp Liber

Sunt pariurile sportive un hobby sau o ocupație?

Ziarul de Vrancea
18 nov 2024 485 vizualizări

În articolul de astăzi, îți vom povesti tot ce trebuie să cunoști despre pariurile sportive. Acest articol este mai mult pentru începătorii care nu sunt știu dacă pariurile sunt într-adevăr potrivite pentru ei. 

Aici îți arătăm dacă sunt un hobby sau o ocupație, dar trebuie să știi că răspunsul este mai complex. Pot fi ambele, dar depinde cât de mult vrei să investești. 

Ai la dispoziție foarte multe platforme online pentru pariuri, iar după cum bine știi, agențiile stradale sunt chiar la tot pasul. Tocmai de aceea, alegerea unui loc în care să pui pariuri nu este tocmai ușoară. De aceea, îți recomandăm să citești recenzii și să vezi cât mai multe informații despre agenții înainte să îți riști banii.

Iar dacă tot vrei să te înregistrezi pe o platformă online, trebuie să știi că aceasta are, pe lângă pariuri sportive, și jocuri de casino. Așa te poți juca inclusiv aparate gratis sau jocuri de masă cum ar fi ruleta, baccaratul sau blackjackul. 

Pariorii profesioniști

Așa cum am spus și mai sus, pariurile sportive pot fi un simplu hobby sau poate fi dus la nivel de ocupație. În istorie și în lume există mai multe exemple de pariori profesioniști, cum ar fi Tony Bloom, Haralabos Voulgaris sau Bernard Marantelli.

Dar trebuie să te avertizăm că lucrurile nu sunt tocmai simple, adică nu întotdeauna viețile acestora sunt pline de câștiguri mari și de succese. Ca să exploatezi cotele și să pui pronosticuri cu șanse mari de câștig, trebuie să cunoști foarte bine sportul pe care pariezi și să urmărești știrile. În plus, trebuie să știi foarte bine și cum funcționează piețele de pariere, site-urile de pariuri, cotele și schimbarea acestora în timp. 

Cu alte cuvinte, este mult de muncă și dacă alegi o asemenea cale, trebuie să investești bani și timp în ocupația ta. De asemenea, trebuie să o privești ca pe o investiție și afacere, ceea ce și este.

În munca unui parior profesionist nu este nimic la întâmplare. De la buget de pariuri până la analiza statisticilor, totul trebuie făcut temeinic. Este așadar foarte probabil să depui mult mai puțin efort la un loc de muncă standard decât la pariurile sportive. Așadar, trebuie să fii pasionat cu adevărat de acest domeniu și să nu o faci doar în speranța că vei obține câștiguri mari rapid și fără efort - sigur nu va fi cazul!

Mituri despre șansele de câștig

În lumea pariurilor sportive, circulă o sumedenie de mituri care separă pariorii amatori de cei profesioniști. Chiar dacă ești amator, trebuie să te ferești de ele ca să nu îți riști banii la jocuri. Multe dintre aceste mituri au legătură cu șansele tale de câștig. 

Urmează să câștigi 

Dacă ai avut o serie negativă de rezultate, nu înseamnă că următorul bilet va fi câștigător. Atunci când iei decizii rele la pariuri, atunci aproape sigur vei pierde de fiecare dată. Faptul că biletele necâștigătoare s-au adunat nu înseamnă că vei avea șanse mai bune de câștig data următoare.

Biletul nu este câștigător pentru că echipa X a vândut meciul 

Din păcate, auzim și vedem foarte frecvent aceste comentarii în rândul pariorilor. Practic, în perspectiva celor care comentează, biletul lor nu a avut vreo șansă din cauza „blatului”. O astfel de acuzație gravă necesită, firește, și dovezi, altfel este doar o altă decizie greșită din partea celui care a pus bilet.

Este totul despre noroc

Crezi că vecinul de lângă are noroc la pariuri și de aceea majoritatea biletelor lui sunt câștigătoare? Poate chiar știe ce face și să-i ceri un sfat sau două este mai benefic pentru tine decât să pui totul pe seama norocului. Pariurile sportive țin foarte mult de deciziile pe care le iei în plasarea pronosticurilor, deci nu pot fi (doar) despre noroc.

Faci bani ușor din pariuri

Clar nu! Așa cum am spus și în capitolul despre pariorii profesioniști, să analizezi statistici, să urmărești știri despre echipe și jucători, să-ți faci un buget etc. nu reprezintă sarcini ușoare. Pe termen lung, ai nevoie de o strategie foarte bine pusă la punct, care nu poate să vină decât prin mult efort și perseverență. 

Cum să decizi dacă pariurile sunt potrivite pentru tine

Dacă nu ești deja pasionat de vreun sport sau o competiție, sigur pariurile sportive nu au cum să fie pentru tine. Dar presupunem că îți place deja un sport și ai și o competiție favorită.

Ca să știi dacă pariurile sportive sunt sau nu potrivite pentru tine trebuie mai întâi să le încerci de la firul ierbii. Altfel nu ai cum să știi cu exactitate dacă este o activitate pentru tine. Pune o sumă mică pe un bilet, dar nu înainte să analizezi cu atenție meciurile și desigur, să știi despre ce este vorba. 

Dacă vezi că nu faci ceea ce trebuie și ești dezorganizat, atunci pariurile sportive nu vor fi o activitate bună pentru tine. Nu uita că trebuie să fii disciplinat și să îți faci un buget pe care să-l folosești doar la pariuri. Cu alte cuvinte, va trebui să joci responsabil și cu moderație.

Concluzii

Pariurile sportive pot fi un simplu hobby, dar chiar și așa, trebuie să fii atent la ce pariuri plasezi ca să nu pierzi bani. Firește, vei avea și pariuri necâștigătoare, situație cu care se confruntă și cei mai tari pariori profesioniști. Este totuși esențial să pariezi în cunoștință de cauză și la fel de important este să pariezi responsabil!


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.