Timp Liber

”Millenium Band” din Chișinău concertează la Adjud, miercuri, 5 decembrie, 2018

Ziarul de Vrancea
4 dec 2018 3729 vizualizări
Foto: Afișul spectacolului
Foto: Afișul spectacolului

Cunoscuta formație „Millenium Band” din Chișinău revine la Adjud și va concerta miercuri, 5 decembrie,2018, în ajunul Sfântului Nicolae, pe scena Casei de Cultură „Tudor Vornicu”. Spectacolul se înscrie în seria evenimentelor dedicate de autoritățile adjudene, reîntregirii teritoriilor românești și urmărește apropierea dintre românii de pe cele două maluri ale Prutului. 

 

„Spectacolul de miercuri face parte din proiectul «Centenar», proiect la care am invitat trupe și artiști din provinciile istorice românești din afara granițelor, respectiv din Cernăuți-Ucraina și Republica Moldova, chiar din Transnistria. În cadrul aceluiaș proiect a fost organizat un simpozion național cu români din stânga Prutului. Proiectul se va încheia pe 14 decembrie, cu Festivalul de tradiții, organizat de Colegiul „Gh. Balș”, în parteneriat cu Primăria Adjud, Casa de Cultură și parohiile din localitate. Am dorit să invităm românii din afara granițelor la Adjud ca în anul în care sărbătorim Centenarul să se poată bucura de atmosfera festivă din România. Vreau să le mulțumesc tuturor celor implicați în acest proiect, prin care, pentru câteva zile, românii din afara granițelor veniți la Adjud s-au simțit ca la ei acasă”, ne-a declarat ing Constantin Armencea, primarului Municipiului Adjud.

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile

Fondată în 1997 de Vlad Gros, formația a avut de-a lungul celor două decenii mai mulți membri și a câștigat numeroase premii la concursuri internaționale, atât în spațiul românesc, dar și în țările vecine. Actuala componență a trupei „Millenium Band” este următoarea: vioară/voce – Olga Gorcinschi, percuție/voce – Tatiana Ceban, chitară/voce – Alexandru Zgureanu, conducerea muzicală – Vlad Gorgos. Despre povestea de succes a acestei formații  citiți în continuare textul preluat de pe site-ul ziarulceahlaul.ro.

”Povestea formaţiei „Millenium” începe la Chişinău, în aprilie 1997. Cei şapte copii talentaţi cu vârsta cuprinsă între 11–14 ani repetau într-un mic studio amenajat sub cupola circului din Chişinău. Munca asiduă de fiecare zi şi talentul aduc trupei cele mai mari trofee la concursurile europene: Marele Premiu la Concursul Cântecului francez, Chişinău (1997); Marele Premiu la Festivalul din Mensk, Belarus şi finalişti la Concursul studenţesc din Belfort, Franţa (1998); Marele Premiu la Concursul “Slaveanskii bazar”, Belarus (1999); Marele Premiu la Concursul “Rojdestvenskie vstreci”, Estonia (2000); Marele Premiu la Concursul “VEO VEO”, Spania şi Premiul III la Concursul „Cerbul de Aur”, Braşov, România (2002).

În luna decembrie a anului 2002, Casa de Discuri „Intercont-Music” lansează un album de colinde cu genericul „Creştini, Crăciunul a sosit”, apreciat de critica de specialitate drept o revoluţie în muzica românească. Anul următor, la Bucureşti, are loc lansarea celui de-al doilea album “Fata sihastră”, de pe care sunt sustrase două single-uri pentru videoclipurile: „Fata sihastră” şi „Culoarea dragostei”.

La sfârşitul anului 2003, Millenium îşi schimbă total componenţa, în locul celor „bătrâni” venind alţi tineri, tot atât de talentaţi şi dornici de a duce faima formaţiei mai departe. Bătălia pentru trofee continuă şi alte trei premii sunt adăugate impresionantului palmares: Marele Premiu la Concursul „Tineretul balcanic” din Bulgaria şi Marele Premiu la Concursul „Două inimi gemene” din Chişinău (2006), Marele Premiu în Spania la Concursul „Veo Veo” (2007). La sfârşitul anului 2006, în colaborare cu Benone Sinulescu, „Millenium” lansează albumul „Colindăm Colinda”, după care urmează lansarea unui alt album de cântece laice.

În 2009, ploaia de premii continuă, trupa obţinând trofee la toate concursurile internaţionale la care participă: Trofeul şi locul I la „Iantra de Argint”, Bulgaria; Locul I şi locul III la „Berliner Perle”, Germania; Trofeul la „Kaunas Talent”, Litunia; Trofeul la Festivalul International „George Grigoriu”, Brăila, România; Premiul I la „Carpathia Festival”, Rzeszow, Polonia.

În 2010, în colaborare cu Ramona Bădescu, trupa înregistrează albumul „Jumi, Juma” şi obţine alte două distincţii: Trofeul la Concursul internaţional de muzică uşoară „George Grigoriu”-Brăila, România şi Premiul I la „Carpathia Festival”, Rzeszow, Polonia. În seara de Crăciun a aceluiaşi an, împreună cu „3nity Brothers” din Franţa, formaţia susţine la Palatul Naţional un concert live intitulat „Pastel de iarnă”. La acest concert, împreună cu artiştii, sute de tineri din toată republica au cântat colinde şi piese din repertoriul Mariei Tănase.

În 2009, ploaia de premii continuă, trupa obţinând trofee la toate concursurile internaţionale la care participă: Trofeul şi locul I la „Iantra de Argint”, Bulgaria; Locul I şi locul III la „Berliner Perle”, Germania; Trofeul la „Kaunas Talent”, Litunia; Trofeul la Festivalul International „George Grigoriu”, Brăila, România; Premiul I la „Carpathia Festival”, Rzeszow, Polonia.

În 2010, în colaborare cu Ramona Bădescu, trupa înregistrează albumul „Jumi, Juma” şi obţine alte două distincţii: Trofeul la Concursul internaţional de muzică uşoară „George Grigoriu”-Brăila, România şi Premiul I la „Carpathia Festival”, Rzeszow, Polonia. În seara de Crăciun a aceluiaşi an, împreună cu „3nity Brothers” din Franţa, formaţia susţine la Palatul Naţional un concert live intitulat „Pastel de iarnă”. La acest concert, împreună cu artiştii, sute de tineri din toată republica au cântat colinde şi piese din repertoriul Mariei Tănase.”

De la profesorul Ion Catană – directorul Casei de Cultură, am mai aflat că pe 7 decembrie, la Adjud, va rula, din nou, cel mai în vogă film al momentului, „Moromeții 2”, în regia lui Stere Gulea. În ce privește concertul trupei „Millenium Band”, acesta va avea loc pe cocheta scenă a Casei de Cultură din localitate, miercuri, 5 decembrie, începând cu ora 19. Intrarea este liberă în limita locurilor disponibile. Felicitări autorităților din Adjud pentru acest dar de suflet făcut fraților de peste Prut, cu ocazia Centenarului!

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.