Timp Liber

Lansare de carte Otilia Mantelers îşi prezintă la Focşani cartea “Secretul monstrului”

Dana Lepădatu
20 oct 2017 1306 vizualizări

Viaţa copiilor nu este una uşoară, aşa cum se credea odinioară. Este cel puţin la fel de tumultuoasă ca cea a adulţilor

Şi ei au frici, îngrijorări, şi ei se înfurie când ceva nu li se pare drept. Şi ei sunt trişti şi dezamăgiţi. Ceea ce aş vrea să nu uităm nicioadtă este acest mare adevăr: asemenea oricărui adult, copilul face tot ce poate el mai bine în fiecare moment. El nu vrea nici să manipuleze, nici să ne facă viaţa mai grea. Atunci când ne supără pe noi, părinţii, ei vor doar să ne atragă atenţia că ceva nu e în regulă în viaţa lor. Otilia Mantelers vine la Focşani, pe 3 noiembrie, pentru a le vorbi mămicilor despre râs, plâns, crize de furie şi despre corpul copiilor atunci când aceştia simt emoţii grele, dar şi pentru a-şi lansa ultima carte, “Secretul monstrului”. “Sunt încântată să vin alături de dragul meu Focşani, locul unde am copilărit până am plecat la facultate şi să susţin două evenimente cu voi. Lansarea cărţii mele Secretul Monstrului, apărută la Editura Humanitas Junior, cu ilustraţiile Liviei Coloji, de la ora 20.00, moment în care vă aşteptăm împreună cu copiii voştri şi conferinţa “Ce ne spun râsul, plânsul, crizele de furie şi corpul copiilor atunci când aceştia simt emoţii grele?”, scrie pe blogul său Otilia Mantelers. Participarea la lansarea de carte este gratuită, iar înscrierile se pot face la Roxana-Maria Baciu, roxcaza@gmail.com.

 

Un alt fel de a fi părinte…

 

Plânsul copiilor şi crizele de furie sunt două teme care pun la încercare de multe ori răbdarea şi înţelegerea părinţilor. Aparent fără motiv, uneori cei mici plâng în hohote şi nimic nu mai pare să le fie pe plac. Altă dată se “miorlăie” într-un fel greu de acceptat sau se tăvălesc pe jos, momente în care nervii ne sunt întinşi la maxim. Iar ţipetele şi ameninţările noastre nu par nici să ajungă cu adevărat la cei mici, nici să aibă vreun efect de durată. Conectarea cu părintele este pentru creierul copilului ca hrana pentru corp. Uneori conectarea se întrerupe din cauza unor întâmplări mărunte (spre exemplu, când prietenul cel mai bun nu vine la grădiniţă) sau mai mari (când tatăl pleacă în delegaţie pentru mai multe zile). Şi atunci când copiii simt o frică mai nouă sau mai veche, sentimentul de conectare dispare, iar copilul intră în starea de luptă, fugă sau îngheţ. Atunci când conectarea se întrerupe, copiii semnalizează acest lucru fie făcând trăsnăi, fie aruncându-se pe jos în supermarket pentru că nu le mai cumpărăm încă o îngheţată. Iar noi rămânem debusolaţi şi nu înţelegem de ce copiii par nerecunoscători. Aşadar, o frică ascunsă noi o putem deduce prin intermediul acestor comportamente care ne tulbură. În acest workshop care are la bază filosofia Parenting by Connection, aflăm care este explicația pe care ne-o oferă neiroştiinţa despre aceste comportamente, informaţii care ne vor fi de mare folos în ascultarea lacrimilor şi crizelor de furie ale copiilor noştri. Vom povesti despre cum ascultăm plânsul, frustrările şi indignarea şi despre cum limitele puse într-un mod cald şi blând pot duce la vindecarea și eliberarea suferințelor trecute. Dacă vreţi să aflaţi mai multe despre crizele de furie ale copiilor, despre stresul emoţional al micuţilor şi modul în care acesta poate fi vindecat, despre modul în care puteţi gestiona crizele de furie de la şcoala sau supermarket sau cum puneţi limite copiilor astfel încât ei să se elibereze de tensiuni, Otilia Mantelers vă aşteaptă pe 3 noiembrie la Colegiul Naţional Unirea. Pentru lansarea de carte îi vor fi alături profesorul Cornel Noană, directorul Colegiului Naţional Unirea, Roxana Maria Baciu, educator parental şi ... un invitat surpriză. Mai multe detalii despre conferinţă la telefon 0736643380 - Simona Ghenea şi 0729441043 -  Roxana Maria Baciu, precum şi pe pagina de facebook www.facebook.com/Parinti-Copii-in-Cercul-Sigurantei-1719803334961073. (Dana LEPĂDATU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.