Timp Liber

Lacul Lebedelor se joacã pe 4 martie la Teatrul Pastia

Dan Chiriac
10 ian 2018 1275 vizualizări

Pe 4 martie, la Teatrul Pastia Focşani, de la ora 20.00, va evolua Baletul Clasic din Saint Peteresbourg. Este vorba de Balet în 4 acte. Muzica îi aparţine lui P.I.Ceaikovski, libretul este asigurat de Vladimir Berghicev şi Vasilie Gheltzer, coregrafia: Marius Petipa şi Lev Ivanov, iar scenografia: Evgenii Gurenco. ODETTE/ ODILE  este OLGA GOLITSA, iar SIEGFRIED : DENIS NEDAK. Premiera mondialã a spectacolului a avut loc la 20 februarie 1877, la Teatrul Bolshoy din Moscova.

Compania  "St. Petersburg Classical Ballet of Andrey Batalov’’

 Este creata de Andrei Batalov – prim-solist la Teatrul Mariinski. Absolvent al Academieide Balet Vaganova  din Rusia, Andrei Batalov  este pe scena de mai mult de 20 de ani. În 1992 a devenit solist al Teatrului Academic de Stat ‘’Mussorgsky ‘’ din Sankt-Petersburg iar doi ani mai târziu, devine  prim solist al Teatrului Mariinski. El aparține unei rase rare de dansatori virtuosi cu o extraordinaratehnicã care-ipermite a fi in rand  cu  dansatori legendari de balet  din trecut și prezent ca  Vestris și Nijinsky , Baryshnikov și Julio Bocca. El deține ocolecție unicã de premii de la diferit econcursuri internaționale de balet . A fost câștigãtor amedaliei de aur la Concursul International de Balet de la Nagoya (Japonia, 1996) și la Paris (1997). El a câștigat premiul 2 la Concursul Internațional Rudolf Nureyev la Budapesta (1996), premiul 1 și Mihail Baryshnikov la Arabesque-96, Concursul de Baletdin Perm (1996) și Marele Premiu la Concursul International de Balet de la Moscova (1997). In repertoriu la Mihailovski (1992-1994) și Mariinsky Teatre (din 1994), Batalov executa roluri principale in urmatoarele balete: "Cavalerie halt", "La Sylphide", "Le Corsaire", "Don Quijote", "La Bayadere" "Manon", "Scheherazade", "Romeo și Julieta", etc.La  Royal Ballet danez (2000-2002), Repertoriu lsãu a inclus roluri clasice principale, cum ar fi: Printul Siegfried ( "Lacul lebedelor"), Albert ( "Giselle") și balete contemporane de Peter Martins si  Kevin O 'Dale . Batalov colaboreaza cu cei mai buni dansatori ai Teatrului Mariinsky - Altynay Asylmuratova, Diana Vishneva, Ulyana Lopatkina, Elvira Tarasova precum și cu legenda 1960-1970 Nadejda Pavlova (BolshoiTheatre). Încalitate de director artistic al companiei, Andrei Batalov intenționeazã sã urmeze marile tradiții ale baletului rus lasate de marii maestri ai trecutului - Marius Petipa, Lev Ivanov, Alexander Gorsky, Mihail Fokin. Astãzi Batalov nu numai cã danseazã el însuși, dar, de asemenea, învațã pe alții - din 2010 el este un coregraf al Teatrului Mihailovski. Printre absolvenții sãi, de exemplu, renumitul Leonid Sarafanov. Și, în 2014, a deschis la Sankt-Petersburg, Teatrul de balet clasic, la care a devenit director artistic. 

Cine va susţine spectacolul?

BALETUL  CLASIC din  ST.PETERSBURG A. BATALOV este o companie tânãrã și dinamicã, în mod clar educata în cea mai bunã tradiție ruseascã. Stele ca Andrey Batalov, Yevgeny Ivanchenko- Mariinsky Ballet, Leonid Sarafanov, Oksana Bondareva - Mihailovski Ballet, Alexandra Timofeeva, Evgheni Ivanchenko- Kremlin Ballet, Maria Poliudova, Vladimir Statnii , Ucraina sunt solisti iprincipali ai companiei iar corpul de balet este de înaltã clasã. Compania de Balet intruneste 50 de artiști profesioniști, absolvenți ai Academiei de Balet din Rusia Vaganova și ai celor mai mari școli de dans dinRusia și Ucraina, care sunt conduse de cãtre maeștri de balet mari, foști dansatori emeriti. Repertoriul companiei ‘’St.Petersburg Classical  Ballet ‘’  imbina capodopere ale baletului clasic cum ar fi : "Lacul lebedelor", "Spãrgãtorul de nuci" și "Frumoasa din pãdurea adormitã" de P.Ceaikovski, "Chopiniane" "Giselle"  de A.Adam, "Les Sylphides" de Michel Fokine ,  "Don Quijote", "Paquita" de L. Minkus si coregrafia contemporanã - Alexei Miroshnichenko, Emil Faski și altele.‘’St. Petersburg  Classical Ballet  of Andrei Batalov’’ este mândra de artiștii sãi, care, prin talentul și creativitatea lor, garanteaza succesul companiei, artiștii avand  un nivel artistic mare. Decorul si costumele sunt create de maestrii in arta teatrala si sunt  magnifice. BALETUL  CLASIC  din  ST.PETERSBURG A. BATALOV a efectuat turnee in Japonia, Spania, Elvetia, Germania, Franta, Italia , Cehia, SUA Limbajul artei este universal şi etern. Este o limbã care n-are nevoie de traducere, care poartã peste tot armonia şi creativitatea.

Repertoriul va cuprinde:

La Sylphide (James); choreography by August Bournonville, revised version by Elsa-Marianne von Rosen, 

Giselle (Classical Duet); choreography by Jean Coralli, Jules Perrot, Marius Petipa, 

Le Corsaire (Ali, Lankedem); production by PyotrGusev after the composition and choreography by Marius Petipa, 

La Bayadère (Solor, the Golden Idol); choreography by Marius Petipa, revised version by Vladimir Ponomarev and VakhtangChabukiani, 

The Sleeping Beauty (Bluebird); choreography by Marius Petipa, revised version by Konstantin Sergeyev, 

Don Quixote (Basilio); choreography by Alexander Gorsky, 

Michel Fokine’s ballets Schéhérazade (Zobeide’s Slave), Le Spectre de la rose and Pétrouchka (Pétrouchka; production by Gary Chryst), 

Prodigal Son (the Prodigal); choreography by George Balanchine, 

Diane et Actéon Pas de deux from the ballet La Esmeralda; choreography by Agrippina Vaganova, 

Romeo and Juliet (Mercutio); choreography by Leonid Lavrovsky, 

The Legend of Love (Dance of the Jesters); choreography by Yuri Grigorovich, 

Études; choreography by Harald Lander, 

Le JeuneHomme et la mort; choreography by Roland Petit, 

Manon (Lescaut); choreography by Kenneth MacMillan, 

Ondine (Matteo); choreography by Pierre Lacotte, 

Duet of Autumn Colours; choreography by YevgenyPanfilov 

and the pas de deux from the ballet Flames of Paris; choreography by VasilyVainonen 

as well as dances in the opera Faust (Pan).

Preţul unui bilet este de 150 lei. (D.C.)

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.