Festivalul Tectonic a început timid, dar s-a terminat în forță
Începutul de weekend nu i-a demoralizat pe organizatorii primei ediții a festivalului culinar ”Tectonic Food Fest”, astfel că ei au început vineri, 9 iunie 2017, cu forța pe care au promis-o în campania de promovare.
În prima zi, cumpărătorii de specialități culinare inedite au așteptat să se oprească ploaia, dar invitatul special din Elveția, Bertrand Leuba, a organizat o sesiune interactivă prin care a provocat lumea la socializare și la o lecție de exprimare elegantă și gentilă, atelier care a avut denumirea de "internațional etiquette skills". Invitatul însă nu s-a oprit din comunicare nici la finalul atelierului astfel încât acesta a putut fi văzut și în următoarele zile. Al doilea atelier de vineri seară a fost legat de bunele maniere, scopul acestuia fiind încurajarea tinerilor să-și depășească limitele. Copiii s-au putut bucura în toate cele trei zile, în spațiul amenajat special pentru ei, de tot felul de suprize în ”Aria Piticilor”. Ei au pictat, au desenat, au făcut avioane de hârtie, au mâncat înghețată și s-au jucat cu tinerii voluntari. Toate cele trei zile speciale au fost animate și de DJ Vali P., care a asigurat muzica pe tot parcursului evenimentului. Cătălin Horodincă, organizatorul principal, ne-a promis că va reveni cu toate detaliile celor trei zile, inclusiv datele statistice și impresiile celor care au oferit bucate alese focșănenilor. Cu siguranță a fost altceva, iar cei care au căutat micii și berea sperăm că nu au plecat dezamăgiți. Cei care nu au plecat au putut savura doar berea și, evident, au fost nevoiți să aleagă specialități culinare din bucătăria internațională. (A.T.)