Timp Liber

De ce e important să te destinzi în fiecare zi

Ziarul de Vrancea
12 dec 2020 1368 vizualizări

Rutina de toate zilele este eficientă în momentul în care trebuie să duci la bun sfârșit anumite sarcini. Însă odată cu trecerea timpului poate apărea monotonia dacă ai parte de aceleași activități în fiecare zi. Mai mult de atât, oboseala rezultată din urma muncii și lipsa odihnei acumulată în timp nu sunt deloc benefice sănătății organismului tău.

Drept urmare, fiecare zi trebuie să includă câteva minute în care îți orientezi atenția asupra propriei persoane și alegi activități care te ajută să te destinzi de cotidian. Opțiuni există pentru toate gusturile și preferințele, important este să introduci aceste mici obiceiuri în viața ta.

Vezi lucrurile cu alți ochi

Înmomentul în care mintea ta este încețoșată de stres continuu poate fi dificil să gândești limpede. Chiar și cercetătorii au descoperit căactivitatea intelectuală intensă are efecte negative pe termen lung. Acesta este și motivul pentru care atunci când studiezi fără pauze sau lucrezi la proiecte un timp îndelungat s-ar putea să apară paranoia sau alte efecte neplăcute.

Tot ce trebuie să faci pentru a scăpa de aceste probleme este să îți acorzi puțin timp liber în care să îți ocupi mintea cu alte activități. Mintea ta se var elaxa dacă alegi să ieși la o plimbare în pauza de masă, dacă asculți câteva dintre piesele tale favorite sau dacă gătești ceva pentru cei dragi la finalul zilei.

Ai ocazia să te distrezi

Când vine vorba de relaxarea minții, oamenii au diferite preferințe. Cu toate acesta, majoritatea preferă activități care nu necesită prea multă pregătire în avans. Vizionarea unui film la cinema este o idee bună, dar de cele mai multe ori alegi să urmărești un film de acasă pentru că este o alternativă mai rapidă și mai eficientă.

Pe de altă parte, a fost dovedit faptul că jocurile minții, acum cum sunt pokerul sau ruleta sunt moduri bune de eliberare a stresului. Deși de cele mai multe ori când joci poker sau iei parte la rotiri gratuite trebuie să ai o strategie pregătită, acest lucru este distractiv și plin de adrenalină. Drept urmare, oamenii au ocazia să se destindă și să se concentreze la jocul pe care îl joacă.

Îți crește nivelul productivității

De multe ori ai impresia că dacă lucrezi fără încetare vei termina un proiect mai repede. Ei bine, lucrurile nu stau chiar așa.

După o anumită perioadă de timp mintea ta începe să devină din ce în ce mai obosităși nu va putea să stea concentrată la fel de mult timp. Ce este de făcut în acest caz? Să iei o pauză!

În funcție de locul în care lucrezi, ar putea părea imposibil să iei o pauză. Ședințele fără sfârșit, termenele limită care se apropie cu pași repezi și clienții care îți trimit e-mailuri nu te ajută în acest caz. Însă o pauză de câteva minute va face minuni.

Ți se schimbă starea de spirit

Poate că ai observat acest lucru până acum, însă starea de spirit pe care o persoană o degajă se transmite cu ușurință și celor din jur. Efectul domino provocat de stres poate avea efecte negative asupra unui grup mai mare de persoane.

Devii mai creativ

În funcție de domeniul în care lucrezi, poate că ai observat că există anumite momente în care pur și simplu nu poți să îți stârnești creativitatea. Motivul principal este stresul acumulat. La fel ca în celelalte situații, cea mai practică soluție este să te destinzi.

Pregătește un ceai sau o cafea, savurează o mică gustare și ia o pauză de la ecranul calculatorului. Odată întors la treabă vei observa că lucrurile merg ca pe roate.

Emoțiile, fie că sunt ele bune sau mai puțin bune, sunt contagioase. Vestea bună este că poți preveni această problemă prin relaxarea propriei minți. În momentul în care te simți stresat, tot ce trebuie să faci este să îți acorzi câteva clipe. Efectul nu va fi imediat, dar e important să faci pași în această direcție.

În primă fază pare imposibil să introduci activități de relaxare la rutina ta zilnică. Pare că unele zile nu se mai sfârșesc și o sesiune de spa este ultimul lucru la care te gândești odată ajuns acasă. Ei bine, relaxarea poate lua mai multe forme și nu trebuie să necesite prea multă pregătire în avans. Poate fi vorba de o simplă lectură, câteva exerciții pentru întărirea mușchilor, prepararea unei rețete alături de cei dragi sau vizionarea unui episod din serialul tău preferat.

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.