Timp Liber

Cinematograful tău în 4 pași simpli

Ziarul de Vrancea
6 dec 2021 751 vizualizări

Nu am petrecut prea mult timp în cinematografe anul trecut, așa că avem multe de recuperat.

Cu toate acestea, am descoperit că unele dintre caracteristicile acelea unice ale cinematografului nu sunt chiar de neînlocuit, dimpotrivă: unele scaune sunt extrem de incomode. Și aerul condiționat poate fi prea rece. Întotdeauna se întâmplă ca cineva înalt să stea chiar în fața ta. Oamenii ronțăie peste tot în jurul tău… Și aceasta este doar o parte a listei.

Așadar, anul acesta, poate vă întrebați dacă puteți găsi alte opțiuni pentru a vă bucura de un film bun fără agitația dintr-un cinematograf aglomerat. Iar curtea casei este cea mai bună alegere!

Un mediu sigur, fără tipi înalți care să blocheze ecranul și poți să-ți alegi gustările care să nu fie prea crocante. Și toate acestea sub cerul înstelat. Haideți să vedem lista noastră din 4 pași pentru a avea propriul cinematograf în aer liber.

Transformă-ți curtea răvășită într-un loc confortabil

Nimănui nu i-ar plăcea să stea lângă pubelele mirositoare! Acum e momentul să faci curat în curte și să o transformi într-una plină de farmec.

Te-ai gândit vreodată la luminițe? Din acelea mici pe fir? Îți pot transforma simpla alee în noul tău loc preferat. Deși ar trebui să fie întuneric beznă la cinema, câteva luminițe ar fi perfecte ca să-ți întâmpini prietenii.

Cinematograful tău ar putea deveni al doilea living, dacă pui niște mobilier de grădină sau niște covorașe și perne și-ți inviți prietenii să stea pe jos.

Și ultimul, dar nu cel din urmă detaliu ar fi niște măsuțe pe care să pui ceva de mâncat și de băut - neapărat, nu prea crocante!

Construiește cinematograful

Partea aceasta este mai tehnică: trebuie să alegi proiectorul și ecranul.

Prima întrebare este: ai de gând să creezi un cinematograf și în casă? În acest caz, cea mai bună alegere ar fi un proiector calitativ dar destul de mic cât să poată fi cărat afară dacă vremea frumoasă permite. Calitățile pe care trebuie să le aibă un proiector sunt rezoluția, luminozitatea, contrastul și mărimea ecranului. Da, ecranul este o altă alegere crucială pe care trebuie să o faci. Ai un perete alb, fără ferestre sau altceva care ar putea obtura vederea? Atunci, nu mai sta pe loc! Dacă nu ai o suprafață potrivită, poți găsi ecrane portabile pentru orice buget. În cel mai rău caz, poți folosi chiar și un cearșaf alb.

Desigur, nu o să ai rezoluția perfectă dintr-un cinematograf adevărat, dar, hei, nimeni nu o să-ți blocheze vederea. Și asta chiar că este o bilă în plus!

Întâmpină oaspeții

Bucăți de pizza, cârnăciori, floricele de porumb dulci sau sărate… poți avea o seară de film foarte plăcută cu prietenii. Dacă ești un bun bucătar, poți pregăti și niște gustări delicioase. 

Curtea ta poate deveni cel mai bun cinema din oraș dacă ai și un dozator de bere: bere rece pentru toată lumea, oricând dorește fiecare. Un dozator de bere ste obligatoriu dacă vrei să-ți folosești ecranul pentru a urmări meciuri sportive afară cu prietenii. Și îți pot transforma petrecerile într-o adevărată atracție. Aici poți găsi dozatorul de bere perfect. 

Alege filmul perfect 

Acum, partea cea mai grea probabil: când e vorba de o seară de film, nu e deloc ușor de ajuns la un acord în privința filmului. Totuși, unele alegeri sunt mai ușoare: dacă îți petreci seara cu prietenii, poți alege un film de groază. Glumele și comentariile prietenilor îl vor face mai puțin înspăimântător. Dacă o să folosești cinematograful împreună cu copiii, poți alege un film mai vechi de la Disney. Filmele clasice sunt perfecte sub cerul înstelat.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.