Timp Liber

Astăzi despre: Ricky Martin

Ziarul de Vrancea
23 nov 2020 83 vizualizări

Enrique Martín Morales (n. 24 decembrie 1971),[2] cunoscut după numele de scenă Ricky Martin, este un cântăreț latino-pop, actor și activist umanitar portorican,[3][4] laureat al premiilor Grammy și Latin Grammy. A devenit cunoscut în anii '80 ca membru al trupei latino de băieți Menudo, apoi ca artist solo, din 1991.

Cariera lui se întinde de-a lungul a peste trei decenii, timp în care a vândut peste 55 de milioane de albume în întreaga lume.

Discografie

Cu grupul Menudo

    Evolución (1984)

    Menudo (1985)

    Ayer Y Hoy (1985)

    A Festa Vai Começar (portugheză) (1985)

    Viva! Bravo! (italiană) (1986)

    Refrescante (1986)

    Menudo (portugheză) (1986)

    Can't Get Enough (1986)

    Somos Los Hijos del Rock (1987)

    In Action (engleză-tagalog) (1987)

    Sons of Rock (1988)

    Sombras Y Figuras (1988)

Solo

    Ricky Martin (1991)

    Me Amarás (1993)

    A Medio Vivir (1995)

    Vuelve (1998)

    Ricky Martin (1999)

    Sound Loaded (2000)

    Almas del Silencio (2003)

    Life (2005)

    Música + Alma + Sexo (2011)

    A Quien Quiera Escuchar (2015)

Filmografie

    1985: The Love Boat (serial TV) - Ricky

    1987: Por siempre amigos (serial TV) - Ricky

    1991: Alcanzar una estrella II (serial TV) - Pablo Loredo

    1992: Más que alcanzar una estrella - Enrique

    1993: Getting By (serial TV) - Martin

    1994: General Hospital (serial TV) - Miguel Morez (1994–95)

    1996: Barefoot in Paradise (serial TV) - Sandoval

    1997: Hercules - Hercules

    2000: MADtv (serial TV) - el însuși

    2006: Sos mi vida (serial TV)

    2011: The Oprah Winfrey Show - invitat

    2011: Susana Giménez - invitat

    2011: American Dad! - el însuși

    2012: Glee (serial TV) - David Martinez

    2013: The Voice Australia - el însuși (antrenor)

    2014: Dancing with the Stars (serial TV) - el însuși (jurat)

    2014: The Voice Australia - el însuși (antrenor)

    2014: La Voz... México - el însuși (antrenor)

    2014: The Voice Arabia - el însuși (jurat invitat)

    2014: Hombre con tecno-corazón - G.One

Teatru

    Les Misérables (1996), Broadway - Marius

    Evita (2012), Broadway - Ché

De la Wikipedia, enciclopedia liberă


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.