Timp Liber

Astăzi despre: Ingrid Bergman

Ziarul de Vrancea
28 aug 2020 1021 vizualizări

Ingrid Bergman (n. 29 august 1915, Stockholm, Suedia - d. 29 august 1982, Londra, Marea Britanie) a fost o actriță de film, de origine suedeză, laureată cu trei premii Oscar, laureată a triplei recunoașteri filmice numită Triple Crown of Acting, o categorie aparte pentru actorii și actrițele care sunt câștigători ai premiilor Oscar, Tony și Emmy.

A jucat în numeroase filme, între care cel mai cunoscut rămâne Casablanca (1942).

Filmografie selectivă

    1942 Casablanca, regia Michael Curtiz

    1943 Pentru cine bat clopotele, regia Sam Wood

    1944 Lumina de gaz (Gaslight), regia George Cukor

    1946 Notorious, regia Alfred Hitchcock

    1948 Arcul de triumf, regia Lewis Milestone

    1961 Vă place Brahms?, regia Anatole Litvak

    1964 Rolls Royce-ul galben (The Yellow Rolls-Royce), regia Anthony Asquith

    1964 Vizita (The Visit), regia Bernhard Wicki

    1970 Plimbare în ploaia de primăvară (A Walk in the Spring Rain), regia Guy Green

    1974 Crima din Orient Express (Murder on the Orient Express), regia Sidney Lumet

De la Wikipedia, enciclopedia liberă


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.