Timp Liber

Astăzi despre Cristian Șofron - „Mihu” actorul care a debutat la 13 ani

Ziarul de Vrancea
9 mai 2021 612 vizualizări

Cristian Șofron (n. 9 mai 1958, București, România) este un actor român de teatru, televiziune și film. Rolul său cel mai cunoscut este cel al marinarului Mihu din filmul serial Toate pânzele sus.

Actorul a debutat la o vârstă foarte fragedă, la numai 13 ani, în anul 1971 în filmul „Atunci i-am condamnat pe toți la moarte“, în regia lui Sergiu Nicolaescu, după ecranizarea nuvelei „Moartea lui Ipu“, de Titus Popovici.

De asemenea este de adăugat faptul că a dublat în limba română, vocea Șarpelui Kaa, din Cartea Junglei, și după moartea regretatului Florian Pittiș dublează vocea lui Winnie de Pluș.

Este actor al Teatrului Notarra.

Pe 1 septembrie 2017 a fost confirmat ca director interimar pentru Teatrul Odeon.

Frate al celebrului Cosmin Șofron.

 

Filmografie

    Atunci i-am condamnat pe toți la moarte (1972)

    Cu mîinile curate (1972)

    Elixirul tinereții (1975)

    Toate pînzele sus (serial TV, 1977) - ep. 1-12 - Mihu

    Pentru patrie (1978)

    Omul care ne trebuie (1979)

    Trandafirul galben (1982)

    Pădurea nebună (1982)

    Vreau să știu de ce am aripi (1984)

    Noi, cei din linia întâi (1986)

    Pădureanca (1987)

    Un studio în căutarea unei vedete (1989)

    Mircea (1989)

    Leapin' Leprechauns! (1995)

    Punctul zero (1996)

    Triunghiul Morții (1999)

    Orient Express (2004)

    „15” (2005)

    Supraviețuitorul (2008)

    Moromeții 2 (2018) - Marin Geacă

De la Wikipedia, enciclopedia liberă

La mulți ani, Cristian Șofron!


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.