Timp Liber

Astazi despre Ada Milea

Ziarul de Vrancea
4 aug 2019 962 vizualizări

Ada Milea (n. 5 august 1975, Târgu Mureș) este o indrăgită actriță și cântăreață română

Studii

A absolvit Liceul Liviu Rebreanu din Bistrița (Jud. Bistrița-Năsăud) profilul fizică-chimie. Mai târziu - Universitatea de Artă Teatrală din Târgu Mureș, actorie, cu rolul „D-na Quickly" din „Nevestele vesele din Windsor" (Shakespeare). A fost actriță la Teatrul Național din Târgu Mureș, apoi a devenit artist independent.

Activitate

A realizat coloana sonoră a unor spectacole în diferite teatre:

    Teatrul Odeon: „Aventurile lui Habarnam” de Nikolai Nosov, regia Alexandru Dabija; „De ce fierbe copilul în mămăligă” de Aglaja Veteranyi, regia Radu Afrim; „Chip de foc” de Marius von Mayenburg, regia Felix Alexa; „Șefele” de Werner Schwab, regia Sorin Militaru;

    Teatrul Bulandra: „Trilogia Belgrădeană” de Bilijana Srblijanovic, regia Theodor Cristian Popescu; „Scaunele” de Eugen Ionescu, regia Felix Alexa;

    Teatrul Național din Târgu Mureș: „Eu, când vreau să fluier, fluier” de Andreea Vălean, regia Theodor Cristian Popescu; „Micul Prinț” de Antoine de Saint Exupery, regia Cornel Popescu; „Buratino” de Al. Tolstoi, regia Cornel Popescu

    Teatrul Național din Timișoara: „Crima din strada Lourcine” de E. Labiche, regia Felix Alexa;

    Teatrul Nottara: „Leonce și Lena” de Georg Buchner, regia Felix Alexa;

    Teatrul Luni de la Green Hours: „No Mom’s Land” după o fostă idee de Samuel Beckett, regia Radu Afrim; „America-știe-tot” de Nicole Duțu, regia Radu Afrim;

    Teatrul Național București – „Neînțelegerea” - Albert Camus, regia Felix Alexa.

 

În august 2005 a concertat pro bono (gratuit) la festivalul FânFest, Roșia Montană în cadrul campaniei „Salvați Roșia Montană”[1][2].

Distincții

    „Premiul special al juriului” la Festivalul Internațional de Teatru de la Piatra-Neamț pentru muzica din „Eu, când vreau să fluier, fluier”, regia Th. Cristian Popescu;

    „Premiul special al juriului” la Festivalul HUMORROR pentru muzica spectacolului „Trilogie belgradeană” de Biljana Srbljanović, regia Theodor Cristian Popescu;

    „Premiul criticii” la Gala UNITER 2006;

    „Premiul special pentru muzica de teatru” la Gala UNITER 2008.

Discografie

An lansare          Album Casa de producție

1997       Aberații sonore                Fundația Culturală Phoenix

1999       Republica Mioritică România     Intercont Music

2002       No Mom's Land                 Green Records

2003       Absurdistan       Intercont Music

2003       De ce fierbe copilul în mămăligă              Intercont Music

2003       Apolodor             A&A Records

2004       Quijote                A&A Records

2006       Quixote (English version)            A&A Records

2007       Nasul (cu Bogdan Burlăcianu)    A&A Records

2008       Inventar               A&A Records

2011       The Island

(cu Alexandru Bălănescu)            Saphrane

2012       Alcool (cu Bobo Burlăcianu și Cristi Rigman)       A&A Records

2015       Cântece de iarnă (cu Anca Hanu, Bobo Burlăcianu și Cristi Rigman)          A&A Records

La mulți ani, Ada Milea!


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.