Timp Liber

Spectacole muzicale pentru copii la Ateneu

Ziarul de Vrancea
14 nov 2013 1200 vizualizări
într-o singură zi, pe 20 noiembrie, au loc trei spectacole, pregătite pentru copii de varste diferite

Teatrul Muzical “Şapte” din Galaţi vine la Focşani pe 20 noiembrie cu trei spectacole pentru copii: “Făt-Frumos din lacrimă”, dramatizare după basmul lui Mihai Eminescu, “Ţiganiada” după Ion Budai Deleanu şi “Dumbrava minunată”, o adaptare după cartea cu acelaşi nume a lui Mihail Sadoveanu. Toate spectacolele se joacă la Ateneul Popular “Maior Gheorghe Pastia” în aceeaşi zi, preţul unui bilet, la oricare dintre acestea, fiind de 10 lei. Primul spectacol pus în scenă este “Dumbrava minunată”, care va începe la ora 9,45. Călătoria fantastică a Lizucăi către casa bunicilor însoţită de prietenul ei credincios, Patrocle, este pusă în scenă de Izabela Oancea, care este atat regizor şi scenarist, cat şi actor. Actorii vor canta şi vor dansa alături de copii într-un spectacol interactiv, muzical, plin de viaţă şi de culoare, cu durata de o oră, destinat copiilor cu varsta cuprinsă între 5 şi 10 ani. Pentru copiii mai mari, cu varsta cuprinsă între 6 şi 12 ani, actorii Teatrului Muzical “Şapte” din Galaţi vor juca piesa “Făt-Frumos din lacrimă”, un spectacol cu durata de o oră şi cinci minute. Adolescenţii şi tinerii cu varsta cuprinsă între 15 şi 20 de ani sunt invitaţi tot pe 20 noiembrie, de la ora 17,00, la “Ţiganiada”, după Ioan Budai-Deleanu. În spectacolul de o oră şi jumătate personajele pitoreşti ale lui Ioan Budai-Deleanu primesc în dar de la Vlad Tepeş un sat numit Spăteni, unde îşi pot construi o ţară a lor, pe care trebuie să o apere de turci. Călătoria lor spre Spăteni este presărată de evenimente, întalniri interesante, muzică, dans şi umor. Romica, frumoasa şatrei, Parpanghel cel vesel şi curajos, Cucavel cel şmecher dar plin de haz, Branduşa cea pricepută la farmece, sunt cateva dintre personajele care vor umple de rasete şi bucurie sala Ateneului Popular. Biletele s-au pus deja în vanzare. (M. VLĂDESCU)

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.