Timp Liber

Paula Seling şi Leo Iorga la “Florentin Delmar”

Sorin Tudose
24 oct 2013 2503 vizualizări
Pană în acest moment s-au înscris nouă participanţi la cea de-a 38-a ediţie a Festivalului Naţional de Muzică Uşoară “Florentin Delmar”

Cea de-a 38-a ediţie a Festivalului Naţional de Muzică uşoară “Florentin Delmar” bate la uşă. Valentin Gheorghiţă, directorul Ateneului Popular “Maior Gh. Pastia”, a vorbit ieri, într-o conferinţă de presă, despre noutăţile festivalului ce va avea loc în perioada 7-8 noiembrie. Înfiinţat în timpul regimului comunist cu denumirea “Să cante tinereţea”,  festivalul avea să se numească după 1989 “Florentin Delmar”, numele de scenă a focşăneanului Florian Milea, un apreciat compozitor de muzică uşoară.

“În acest an cei ce doresc să participe la concurs vor avea timp să se înscrie pană la finele lunii octombrie. “Noi am înştiinţat şcolile de muzică din ţară, iar pană acum avem nouă tineri înscrişi. Participanţii trebuie să aibă între 15 ani şi 26 de ani neîmpliniţi la data concursului, respectiv să plătească o taxă de 70 de lei. Preselecţia va avea loc pe 6 noiembrie, iar preşedintele juriului acestei faze a festivalului este Viorel Gavrilă”, a declarat Valentin Gheorghiţă. Spre deosebire de anii precedenţi premiile sunt destul de consistente şi însumează nu mai puţin de 13.000 de lei, bani oferiţi de mai mulţi sponsori inimoşi. Marele Premiu este în valoare de 4.000 de lei, Premiul Special al Juriului pentru o piesă din repertoriul lui Delmar este de 3.000 de lei. Premiile I, II şi III sunt  în valoare de 2.500, 2.000 respectiv 1.500 lei. Dacă aveaţi vreo îndoială în ceea ce priveşte preşedintele juriului, Horia Moculescu a spulberat-o. Acesta va fi secondat de compozitorul Marius Ţeicu, Eduard Carcotă (compozitorul hitului “Tornero” n.r.) şi cantăreaţa Mihaela Mihai. “Invitaţii speciali ai festivalului vor fi Leo Iorga şi Adi Ordean care formează de circa un an Trupa Pact, dar şi Paula Seling, care va veni la Focşani cu întreaga sa trupă. Cred că vom avea în jur de 20 de participanţi la concurs. Preţul unui bilet este de 30 de lei întreg şi 20 de lei redus pentru elevi/studenţi şi varstnici”, a mai spus Valentin Gheorghiţă. Biletele s-au pus deja în vanzare şi pot fi procurate de la Ateneu. Prezentatoare va fi şi anul acesta vedeta de televiziune Alexandra Velniciuc. Într-un an în care concursurile de muzică s-au mutat la televizor, iar posibilitatea de promovare este infinit mai mare în cadrul acestor show-uri tv, rămane de văzut cum vor contraataca festivalurile de profil. “Florentin Delmar” are de partea sa o tradiţie de aproape patru decenii. Anul acesta are şi nişte premii mai consistente. (S. TUDOSE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.