Timp Liber

Absolvenţii Şcolii Populare de Artă expun în Grădina Publică

Ziarul de Vrancea
17 oct 2013 1088 vizualizări
Cinci absolvenţi ai Şcolii Populare de Artă din Focşani expun în Grădina Publică. Este vorba despre Geanina Irimescu, Titi Florentin Leica, Daniela Mărăscu, Valeriu Daniel Năstase şi Laurenţiu-Iulian Nistor.

Intitulată „Ipostaze”, expoziţia de grafică şi pictură cuprinde lucrări ale acestor artişti, mai cunoscuţi în ţară decat în judeţul nostru. Geanina Irimescu are expoziţii de grup şi numeroase participări la concursuri naţionale. Artista a obţinut Marele Premiu la Concursul Naţional de Pictură şi Grafică „Vespasian Lungu” Brăila în 2010. Focşănean de loc, Titi Florentin Leica are numeroase participări la concursuri naţionale şi a caştigat Premiul I la Concursul Naţional de Artă Plastică „Ion Irimescu” de la Suceava. O altă focşăneancă, Daniela Mărăscu, este deţinătoarea premiului al II-lea la Concursul Naţional de Arte Vizuale „Nicolae Mantu” de la Galaţi, de anul trecut. Premiile obţinute de Valeriu Daniel Năstase la concursurile naţionale sunt numeroase: premiul al II-lea la Concursul Naţional de Artă Plastică „Ion Irimescu” Suceava 2010, premiul al II-lea la Concursul Naţional de Pictură şi Grafică „Vespasian Lungu” Brăila 2010, premiul al III-lea la acelaşi concurs un an mai tarziu, premiul special la Concursul Naţional de Artă Plastică „Ion Irimescu” Suceava 2012. Laurenţiu Iulian Nistor s-a născut în comuna Măicăneşti şi este cadru militar, absolvent al Şcolii Militare de Ofiţeri Activi de Artilerie Sibiu. Începand cu anul 2008 a participat la numeroase concursuri naţionale unde a caştigat premii importante: Premiul Special la Concursul Naţional de Artă Plastică „Ion Irimescu” Suceava 2010, menţiune la Concursul Naţional de Arte Vizuale Galaţi 2010, premiul al III-lea la Concursul Naţional de Pictură şi Grafică Brăila 2010, un an mai tarziu caştigă premiul I la acelaşi concurs, iar la ediţia din 2012 obţine menţiune. Tot în 2012 caştigă premiul I la Concursul Naţional de Artă Plastică „Ion Irimescu” Suceava şi premiul al II-lea la Concursul Naţional de Pictură şi Grafică „Tudor Jarda” de la Cluj. Vernisajul expoziţiei „Ipostaze”, care va fi prezentat de managerul Centrului Cultural, Liviu Nedelcu, are loc astăzi, 18 octombrie, la ora 17,00, în spaţiul expoziţional „la cuburi” din Grădina Publică. Expoziţia va fi deschisă publicului până pe data de 31 octombrie 2013. (M. V.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.