Timp Liber

Profu’ Menci vine la Adjud

Ziarul de Vrancea
19 sep 2013 1812 vizualizări
Profesorul de nutriţie Gheorghe Mencinicopschi este invitat la Adjud în cadrul Săptămanii Bibliotecii Adjudene u Nutriţionistul este autor al lucrării “Noua ordine alimentară. Şi noi ce mai mancăm?”, care s-a bucurat de un real succes printre vranceni

Nutriţionistul Gheorghe Mencinicopschi este aşteptat la Adjud pe 3 octombrie, anunţă directoarea Bibliotecii Municipale din Adjud, prof. Tatiana Valea. Medicul face parte dintre invitaţii la evenimentul “Săptămana Bibliotecii Adjudene”, care va avea loc în intervalul 30 septembrie – 6 octombrie. Mencinicopschi a fost invitat de oficialii Bibliotecii pentru a susţine o conferinţă interactivă pe tema alimentaţiei sănătoase. Astfel, joi, 3 octombrie, în jurul pranzului, sunt aşteptaţi la sala de împrumut - adulţi a bibliotecii toţi vrancenii interesaţi de secretele unei alimentaţii corecte şi care vor să afle ei înşişi de la nutriţionist sfaturi preţioase. Participanţii vor putea adresa întrebări şi vor primi răspunsuri de la medicul nutriţionist. Gheorghe Mencinicopschi a fost prezent la Adjud şi anul trecut, tot în cadrul Săptămanii Bibliotecii Adjudene, în luna octombrie, la o întalnire care a durat mai bine de trei ore. Sala pusă la dispoziţie s-a dovedit neîncăpătoare pentru numeroşii adjudeni – tineri, adulţi şi bătrani - dornici să-l vadă pe nutriţionist, dar mai ales să-i asculte sfaturile. Atunci, Mencinicopschi a donat Bibliotecii cateva exemplare din cea mai recentă lucrare a sa, “Noua ordine alimentară. Şi noi ce mai mancăm?” şi a oferit autografe doritorilor.


Se poate slăbi mancand?

Director al Institutului de Cercetări Alimentare, Gheorghe Mencinicopschi este, poate, nutriţionistul cu cea mai mare vizibilitate în spaţiul public din Romania. A publicat peste trei sute de lucrări ştiinţifice şi deţine douăzeci şi trei de brevete de invenţie. În prezent, îşi desfăşoară activitatea ca profesor universitar la Facultatea de Biotehnologii a Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară Bucureşti. Doctorul Mencinicopschi este şi realizator al unei emisiuni care îi poartă numele – “Profu’ Menci” - şi care se difuzează în fecare sambătă şi duminică, de la ora 10.30, la Antena 2. De asemenea, pe blogul său, www.doctormenci.ro, nutriţionistul oferă sfaturi referitoare la alimentaţie, stil de viaţă, detoxifiere, dar şi reţete de pus în practică pentru cei care doresc să slăbească, să se îngraşe sau să se menţină. Adept al principiului “Slăbeşte mancand”, Gheorghe Mencinicopschi este autor al lucrării “Noua ordine alimentară. Şi noi ce mai mancăm?”, publicată în 2010, volum care s-a bucurat de mare succes în randul tuturor romanilor, dar şi al adjudenilor în mod special. (Alina-Elena VASILIU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.