Timp Liber

Festivalul „Emil Botta” începe mâine

Valentin Muscă
12 sep 2013 1341 vizualizări
În ciuda bugetului de austeritate şi a dificultăţilor de tot felul, ediţia 2013 a Festivalului de Poezie Emil Botta de la Adjud va debuta sâmbătă la Casa de Cultură „Tudor Vornicu” din localitate

Cum este şi firesc, evenimentul va începe cu un „Remember Emil Botta-Dan Botta”, în cadrul căruia vor susţine intervenţii scriitorii Liviu Ioan Stoiciu, Adrian Botez, Ionel Necula, Valeria Manta Tăicuţu şi Virgil Răileanu. Tot în prima zi vor fi decernate premiile Festivalului Concurs, iar de la orele 18, prof. univ. Gheorghe Mustaţă va prezenta disertaţia „Mărul între realitate şi simbol”. A doua zi a Festivalului organizatorii au dedicat-o cărţii, de la orele 10.00 fiind prezentate lucrările scriitorilor Liviu Ioan Stoiciu („Substanţe interzise”), Valentin Talpălaru („Cu amurgul în lesă), Culiţă Uşurelu („Scriitori vrânceni contemporani în interviuri”), Apostol Vultureanu („Ecoul geamătului”), Marin Moscu („Pete de lumină pe fereastra vieţii”) şi volumul antologic „Punctul de întâlnire. Adjud – 580”. Volumul de poeme a fost scris de Liviu Ioan Stoiciu, Paul Spirescu şi Adrian Botez, cei mai reprezentativi autori ai Adjudului de azi, în onoarea a 580 de ani de atestare documentară a municipiului de pe Trotuş. „Îi invităm pe toţi cei care doresc să-l descopere pe Emil Botta să participe la manifestarea noastră, mai ales că avem printre invitaţi membri importanţi ai Uniunii Scriitorilor din România, personalităţi marcante ca scriitorul Ionel Necula, unul din cei mai profunzi cunoscători ai lumii scriitorilor din Vrancea, despre care a publicat o lucrare remarcabilă”, ne-a spus prof. Ion Catană, directorul Casei de Cultură şi organizator al Festivalului, împreună cu neobositul profesor Paul Spirescu. (V. MUSCĂ)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 3

Adaugă comentariu
Teo, acum 3872 zile, 2 ore, 56 minute, 4 secunde
Buna ziua, Ne puteti spune si laureatii? Multumesc!
un elev, acum 3872 zile, 7 ore, 58 minute, 46 secunde
oare????????????????????.........................
Paul Spirescu, acum 3872 zile, 14 ore, 25 minute, 21 secunde
OBOSITUL!!!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.