Timp Liber

VIDEO!!!Cu undiţa la prins peşte în staţia de epurare a Focşaniului

Aurelian Ivan
8 sep 2013 3749 vizualizări
„De asta a apărut şi peşte pe Putna pentru că Focşaniul nu mai otrăveşte raul”, a recunoscut Dan Iorgulescu, directorul adjunct al CUP SA, companie care organizează ineditul concurs de pescuit

Staţia de epurare a oraşului Focşani a fost în week-end locul de desfăşurare al celui mai inedit concurs de pescuit din Vrancea. Nu de alta, dar apele din closetele focşănenilor, după ce sunt epurate, devin bazinul de „înot” al peştilor. Concursul a ajuns la a treia ediţie şi s-a bucurat de un real interes. 30 de perechi de pescari s-au înscris în cursa pentru primele locuri. Au fost mulţi angajaţi ai Companiei de Utilităţi Publice, dar şi pescari pasionaţi. Prin acest inedit concurs, CUP SA vrea să demonstreze că apa uzată a oraşului se întoarce curată în mediul înconjurător. Staţia de epurare a Focşaniului a beneficiat de un proiect de reabilitare şi modernizare conform standardelor europene. ”Apa asta este 100% apă de canalizare. Este apă de la spitale, spălătorii auto, abatoare, WC-uri. După epurare însă este o apă propice vieţii. E bine şi pentru rauri. De asta a apărut şi peşte pe Putna pentru că Focşaniul nu mai otrăveşte raul”, ne-a spus Dan Iorgulescu, directorul adjunct al Companiei de Utilităţi Publice. La concurs au participat 30 de pescari, cu vârste cuprinse între 6 şi 60 de ani. S-au pregătit temeinic, cu undiţe, lansete, nadă, mămăligă, viermişori şi porumb iar la primele ore ale zilei s-au prezentat pe malul bălţii. Laguna staţiei de epurare a devenit un loc atractiv pentru pescari. De două ori pe an conducerea CUP organizează concursuri de pescuit sportiv iar cererea este foarte mare.

Pescarii nu ar manca peşte din balta cu apă epurată

De la mic la mare, pasionaţii vin cu plăcere pe balta staţiei de epurare şi aşteaptă să prindă ... monstrul. ”Mi-am luat lansetele, ghiozdanul şi m-am trezit la cinci dimineaţa disperat ca să ajung pe baltă”, ne-a spus un puşti pasionat de pescuit. Totuşi, atunci când vine vorba de saramură, pescarii au ceva reticenţe. Chiar dacă ştiu că apa este tratată, pescarii nu s-ar încumeta să mănânce peşte din lagună. „Mi se pare o idee genială concursul de pescuit la Staţia de epurare. Este cel mai bun mod de a demonstra capacitatea staţiei de a epura apele, dar nu aş manca peşti de aici pentru că ştiu proveninţa apei. E o chestie psihologică”, ne-a spus unul dintre pescari. Marele caştigător este Florin Stoian, care a scos din balta Staţiei de epurare peste 9 kg de peşte. Pe locul II Traian Nedelcu, cu peste 5 kg, iar pe locul III Emanuel Gongu, cu o cantitate tot de peste 5 kg. Premiul pentru cea mai mare captură a fost adjudecat de Liviu Munteanu, cu un peşte de peste 2 kg. Norocoşii au fost recompensaţi cu premii constând în ustensile profesionale. (A. IVAN)

Pe pagina de webtv a ZdV puteţi vedea imagini de la concursul de pescuit. 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.