Timp Liber

Unde mergem in această seară: Concert simfonic şi expoziţii la Noaptea Muzeelor

Ziarul de Vrancea
18 mai 2013 1093 vizualizări
Dacă doriţi să ieşiţi la o plimbare la acest sfarşit de săptămană, trebuie neapărat să treceţi pragul Secţiei de Istorie a Muzeului Vrancei care va fi deschis maine seară începand cu ora 18,00, intrarea fiind gratuită.

Organizatorii au pregătit pentru vizitatori două expoziţii cu tematici diferite: „Universul rural. Mărturii şi argument istoric” şi „Universul feminin la întalnirea dintre secole”. În acelaşi cadru, începand cu ora 20,30, sunteţi invitaţi la un concert simfonic al Orchestrei de cameră „Unirea”, sub bagheta drijorului Vincent Grüger, avându-i ca solişti pe Liviu Topală – flaut, Vasile Calmîş – clarinet şi Sorin Lupaşcu – corn. Vor fi interpretate lucrări de largă popularitate aparţinând compozitorilor Johann Sebastian Bach, Wolfgang Amadeus Mozart, Jaques Offenbach, Hector Berlioz şi Astor Piazzolla. Concertul face parte din cadrul evenimentelor dedicate proiectului Noaptea Muzeelor la care participă şi în acest an Muzeului Vrancei. Noaptea Muzeelor este un eveniment care se bucură de succes an de an, fiind iniţiat de Ministerul Culturii şi Comunicării din Franţa şi aflat deja la a noua ediţie. Noaptea Muzeelor este pandantul nocturn al Zilei Internaţionale a Muzeelor ce are loc pe 18 mai. De altfel, data de 18 mai 2013 marchează un dublu eveniment: Ziua Internaţională a Muzeelor şi Noaptea Europeană a Muzeelor, sărbătorite de peste 3 mii de muzee din Europa. Muzeul Vrancei este unul dintre cele 70 de muzee din ţară care marchează această zi. (M. VLĂDESCU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.