Timp Liber

Plăcuţă comemorativă pentru avocatul ţărănist Alexandru Huianu

Iulia Crețu
4 apr 2013 1920 vizualizări
Ţărăniştii vranceni vor participa duminică, de la ora 12.00, la dezvelirea unei plăcuţe comemorative în memoria avocatului Alexandru Huianu. Potrivit unui comunicat de presă al PNŢCD Vrancea, “tanărul avocat Alexandu Huianu a fost arestat, în martie 1947, şi a trecut prin 11 închisori şi lagăre de muncă silnică.

Aceasta va fi amplasată, prin amabilitatea dnei Dragomir, nepoata acestuia, avand acceptul Direcţiei de Cultură şi Patrimoniu Vrancea, pe peretele de la stradă, al imobilului în care a locuit, monument istoric, situat în strada Comisia Centrală, nr. 11 din Focşani”. Avocatul Alexandru Huianu a fost un luptător comunist, ales deputat în 1946, membru fondator al PNŢCD Vrancea, împreună cu preotul Graur, avocatul Enache Hărăbor, Nicu Mănăilă şi alţii. „Îi aşteptăm alături pe toţi cei care l-au cunoscut pe dl Avocat Huianu!”, transmite Lilian Ilie, preşedintele PNŢCD Vrancea. În memoria simbolului ţărăniştilor vranceni s-a încercat şi numirea unei străzi din cartierul Pomicola din municipiu, însă propunerea grupului de consilieri ai APV din Consiliul Local Focşani s-a lovit de refuzul neelegant al consilierilor USL. Imaginea unui luptător anti-comunist nu pare a merita, în viziunea USL, ca o stradă să poarte numele Alexandru Huianu, considerand mai importante luptele politice mărunte. Cei care doresc să cunoască istoria Focşaniului ar face bine să facă o plimbare pană la casa avocatului ţărănist. (Iulia CREŢU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.