Timp Liber

Poftiţi la Festivalul Naţional de Dans “Flori pentru mama”

Ziarul de Vrancea
14 mar 2013 3465 vizualizări
acesta are loc maine la Teatrul “Pastia” din Focşani

Aproape 900 de copii sunt aşteptaţi la Focşani sambătă, 16 martie, la Festivalul Naţional de Dans “Flori pentru mama”, ajuns la a VI-a ediţie. Organizat de Palatul Copiilor Focşani, festivalul se desfăşoară pe mai multe secţiuni şi categorii de varstă, fiind destinat copiilor şi elevilor cu varsta cuprinsă între 3 şi 19 ani. Participanţii, din 20 de judeţe anul acesta (Bacău, Bihor, Brăila, Buzău, Botoşani, Ilfov, Călăraşi, Covasna, Constanţa, Damboviţa, Dolj, Iaşi, Ialomiţa, Harghita, Galaţi, Prahova, Piatra Neamţ, Suceava, Vaslui, Vrancea), vor concura în formaţie sau pereche, la toate genurile de dans: clasic, modern, latino, de caracter, dans sportiv, popular stilizat, fantezie coregrafică, gimnastică aerobică, dans tematic, dansuri populare etc. Întrucat numărul participanţilor este foarte mare, iar fonduri pentru cazarea oaspeţilor nu sunt, organizatorii au hotărat ca festivalul să se împartă în două zile de concurs: sămbătă, 16 martie, prima zi în care vor urca pe scenă concurenţii la secţiunile de dans modern şi dans clasic, iar sambăta viitoare, 23 martie, să concureze preşcolarii din grădiniţe şi cei care s-au înscris în secţiunea de folclor. Se anunţă două zile extrem de încărcate, festivalul debutand maine la ora 9,00, ultimii concurenţi urcand pe scenă în jurul orei 18,00. Juriul este format din Nicoleta Branzia – profesor de coregrafie, balet şi actorie la Liceul “Haricleea Darcle” Brăila, inspectorul şcolar Lidia Dumbravă, Victoriţa Ungureanu – dansatoare profesionistă în cadrul Ansamblului Folcloric “Ţara Vrancei”, Liliana Ioniţă - instructor de coregrafie, Mihaela Dogaru – directoarea Grădiniţei 18 din Focşani şi Maria Cristescu – maestru creaţii la Clubul Copiilor Panciu. “Aşteptat cu emoţie şi bucurie, atat de organizatori cat şi de participanţi, festivalul este un prilej pentru copii din 20 de judeţe să petreacă o zi de neuitat, să se cunoască mai bine, să lege noi prietenii şi să-şi etaleze calităţile, potenţialul creativ şi artistic. Este, de asemenea, o oportunitate pentru un util şi valoros schimb de experienţă adresat şi profesorilor din domeniu. Pentru municipiul nostru “Flori pentru mama” putem spune că a devenit deja o tradiţie şi ne dorim să fiţi alături de noi în continuare pentru a perpetua această amplă manifestare artistică”, transmite profesoara Violeta Dima, conducătoarea cercului de dans al Palatului Copiilor Focşani şi una dintre organizatoarele festivalului. Festivalul are loc la Teatrul Municipal “Mr Gheorghe Pastia” din Focşani. (M. VLĂDESCU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.