Timp Liber

Rolerii au pus stapinire pe bulevard

Iulia Crețu
18 sep 2006 923 vizualizări
Simbata, chiar daca numai pentru patru ore, iubitorii de miscare in aer liber au avut la dispozitie intreg Bulevardul Unirii pentru a se intrece, fie pe biciclete, role sau chiar pe jos.

Cei mai incintati de participarea Focsaniului la Saptamina Mobilitatii Europene, manifestare care promoveaza mersul pe jos si lasarea masinii personale in garaj, au fost tinerii. Acestia aflasera cu citeva zile inainte de oprirea circulatiei in centrul orasului si au venit de la primele ore cu biciclete, role, skate-board-uri si au pus stapinire pe linia continua. Pustii de gimnaziu au apreciat drept "super" initiativa Primariei si au spus ca si-ar dori mai multe manifestari de acest fel. Unii chiar dadeau bip-uri si mesaje colegilor pentru a-i chema la ture de viteza, incintati ca au la dispozitie o pista temporara pentru testarea performantelor bicicletei sau a perechii de role. Daca cei tineri au participat la intreceri si curse nebune pe segmentul rutier din dreptul Pietii Unirii, biciclistii trecuti de prima tinerete au preferat pe trotuarele de teama micilor "vitezomani". Cu toate acestea, toti focsanenii care au iesit simbata dimineata la o plimbare prin centrul tirgului au apreciat linistea si lipsa noxelor de pe principalul bulevard al orasului si au sfatuit autoritatile sa se gindeasca la organizarea unei "Saptamini saua unei luni fara masini" pe mai multe artere si chiar mai des. Pina si mamicile cu bebelusi in carucioare au ales sa se relaxeze si sa se bucure de ziua cu soare pe marginea strazii, loc unde de obicei se aud scirsnete de roti, motoare ambalate la maximum sau aprecieri jignitoare ale soferilor vis-a-vis de maniera de condus.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.