Timp Liber

Virgil Ogăşanu joacă la Focşani

Ziarul de Vrancea
14 feb 2013 2709 vizualizări
Teatrele Galaţi şi Buzău aduc la Focşani în luna martie două spectacole de excepţie

Teatrul Municipal “Maior Gheorghe Pastia” va găzdui luna viitoare două spectacole de excepţie: “Hotelul celor două lumi” de Eric Emmanuel Schmitt şi “Sirena şi Victoria” de Aleksandr Galin. Primul spectacol este pus în scenă de actorii Teatrului Dramatic “Fani Tardini” Galaţi, în regia lui Cristian Gheorghe, debutul regizoral al acestuia în anul 2008. “Hotelul celor două lumi” de Eric Emmanuel Schmitt este povestea oamenilor rămaşi suspendaţi între viaţă şi moarte, moment de a reflecta asupra propriilor greşeli, dar şi de a încerca să repare ceea ce au greşit în viaţă. Aflaţi în comă, oamenii au timp să-şi pună întrebări dar fără să-i preocupe prea mult răspunsurile. Din distribuţie fac parte Aureliu Batcă, Grig Dristaru, Lucian Pînzaru, Ana Maria Ciucanu, Carmen Albu, Oana Preda Gheorghe, Elena Negoiţă, Carmen Frunză, Marian Tănase. Scenografia este semnată de Klara Labancz, iar regia tehnică de George Breabăn. Spectacolul este programat la Teatrul Municipal “Maior Gheorghe Pastia” Focşani pe 18 martie, la ora 19,00. Preţul unui bilet la lojă costă 40 lei şi 20 lei în stal. Elevii, studenţii şi pensionarii pot achiziţiona biletul la preţul de 10 lei, valabil numai la balcon.


Regizoarea şi actriţa Diana Lupescu revine cu o comedie


Pe 25 martie, la Focşani vor juca soţii Ogăşanu în spectacolul “Sirena şi Victoria” de Aleksandr Galin. Pus în scenă de Diana Lupescu, spectacolul Teatrului “George Ciprian” Buzău este unul despre nevoia de iubire şi teama de singurătate. Autorul, Aleksandr Galin, pune faţă în faţă, cu umor şi ironie, trei personaje: Victoria, Sirena şi Konstantin. Nemaifiind la prima tinereţe, cei trei îşi dezvăluie destinele traversand toate stările emoţionale. Acest spectacol a fost jucat în Germania, în anul 2019, la Koln, Frankfurt, Stuttgart, Nurnberg şi Ausburg, dar şi la Iaşi în 2010 în cadrul Festivalului EUROART. La începutul lunii viitoare, acest specatcol va fi jucat în Canada, la Montreal şi Toronto. Rolurile sunt jucate de Valeria şi Virgil Ogăşanu, împreună cu Diana Lupescu. Spectacolul începe la ora 18,00, iar biletele au fost deja puse în vanzare la casa Teatrului Municipal Focşani la preţul de  40 lei la lojă, 20 lei la scaun şi 10 lei pentru elevi, studenţi şi pensionari, valabile pentru balcon. (M. VLĂDESCU)






În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.