Timp Liber

„Bolbavul închipuit” la Teatrul Municipal

Ziarul de Vrancea
7 feb 2013 2428 vizualizări
Piesa se joacă pe 13 februarie, de la ora 18,00

Actorii Teatrului Municipal “Mr. Gh. Pastia” Focşani au pregătit un cadou tuturor celor care sunt îndrăgostiţi, indiferent de varstă: o adaptare după piesa “Bolnavul închipuit” de Moliere, în viziunea regizorală a cuplului de regizori Andrei şi Andreea Grosu, cunoscuţi pentru punerea în scenă a piesei „Hamlet” de William Shakespeare. „Bolnavul închipuit”, deşi scrisă în anul 1673, reprezentand frămantarea unui lumi aflate într-o continuă transformare, este de o actualitate incredibilă: conflictele familiare au rămas aceleaşi . Comedia condamnă şi sancţionează prin ras defecte precum ipohondria, falsitatea, prostia, falsele studii precum şi căsătoriile din interes. Nimic nu este ceea ce pare în această lume: nevasta cea mieroasă are un detector de metale cu care speră să găsească aurul ascuns al soţului, trupul butucănos al fiicei ascunde un suflet bun, doctorii sunt de fapt impostori şi oportunişti, garantul legii umblă cu fofarlica avantajand oamenii care îl plătesc, iar bolnavul este ... sănătos. Argan, omul care se crede bolnav de moarte, ajunge să vadă adevărul din propria lui familie cu ajutorul servitoarei sale, Toinette, şi al fratelui lui, Beralde. Servitoarea este jucată de un bărbat, cuplul Argan- Toinette (Sorin Francu- Liviu Pintileasa) făcand deliciul publicului. Liviu Pintileasa este cunoscut publicului focşănean, alături de Mihaela Trofimov, colega sa de la Teatrul “Maria Filotti” Brăila jucand alături de actorii focşăneni şi în trecut. Îndrăgita Paula Grosu nu este mai prejos, aceasta interpretand rolul lui Angelique, fiica ce are un suflet nealterat, în ciuda aparenţelor. Piesa se joacă pe scena municipalului focşănean pe 13 februarie de la ora 18,00. Preţul unui bilet la stal este de 20 lei, iar elevii şi pensionarii beneficiază de reducere 50%. Cei care vor să vadă spectacolul „de sus” îşi pot procura bilete la loje, care sunt un pic mai scumpe. (M. VLĂDESCU)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.