Timp Liber

Radu Beligan şi Corul “Madrigal” vin la Focşani

Ziarul de Vrancea
7 feb 2013 2392 vizualizări
Marele actor ne va face confesiuni despre viaţă şi artă pe 15 martie u În aprilie Corul “Madrigal” îşi sărbătoreşte jubileul pe scena din Focşani cu un concert pascal

Teatrul focşănean şi-a propus să aducă în oraşul nostru în fiecare lună cate un spectacol de excepţie. Astfel, în luna lui mărţişor la Focşani vine Radu Beligan care va urca pe scena Teatrului Municipal “Maior Gheorghe Pastia” pentru a se destănui publicului vrancean. La cei aproape 94 de ani ai săi Radu Beligan este dispus să le împartă spectatorilor dornică sa-l asculte impresii, amintiri, îmtamplări şi idei despre viaţa personală. Spectacolul intitulat “Confesiuni despre viaţă şi artă”, de fapt destăinuirile marelui om de teatru, a traversat multe oraşe în ultimii ani, iar de fiecare dată sala a fost plină la refuz. Publicul a aflat astfel povestiri despre personalităţile lumii teatrale care i-au marcat destinul şi cariera lui Radu Beligan, dar şi mărturisiri şi păreri ale acestuia privind teatrul romanesc de astăzi. “Confesiuni despre viaţă şi artă” este programat la teatrul focşănean pe 15 martie, de la ora 19,00. Preţul unui bilet este de 50 lei.


Concert “Madrigal” de jubileu


În aprilie Corul “Madrigal” îşi sărbătoreşte jubileul pe scena Teatrului “Pastia” din Focşani. Spectacolul are loc la numai cateva zile după concertul extraordinar de Paşti din 21 aprilie de la Ateneul Roman din Bucureşti. Corul Naţional de Cameră “Madrigal” a foat înfiinţat în anul 1963 şi a fost declarat “bun al patrimoniului universal UNESCO” în 1992 la Paris. Fondatorul corului a fost regretatul muzicolog Marin Constantin, cel care l-a şi dirijat timp de 47 de ani şi care a venit adesea şi la Focşani, pentru spectacole organizate în coopetare cu Corul Pastorala. Concertele de la Ateneul Roman din 21 aprilie şi de pe scena Teatrului Municipal “Maior Gheorghe Pastia “ Focşani” din 27 aprilie vor cuprinde lucrări cu temă pascală, din repertoriul bizantin, clasic şi contemporan. Concertele se desfăşoară sub bagheta dirijorului Voicu Popescu. Preţul unui bilet la concertul de la Ateneul Roman este de 150 lei şi comanda se poate face online pe www.Biletoo.ro , www.blt.ro , www.bilet.ro , www.myticket.ro, iar pentru concertul din 27 aprilie de la Focşani costul este de 100 lei. Biletele au fost deja puse în vanzare la ambele specatcole. (M. VLĂDESCU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.