Timp Liber

Cursuri gratuite de coregrafie la “Ţara Vrancei”

Ziarul de Vrancea
31 ian 2013 2681 vizualizări
Atelierul de dans se adresează elevilor de gimnaziu şi liceu

Tinerii vranceni îndrăgostiţi de tradiţiile populare şi care doresc să contribuie la păstrarea şi transmiterea acestora generaţiilor viitoare sunt aşteptaţi la Sala Balada din Focşani pentru a se înscrie la atelierul de coregrafie polulară. Iniţiat în urmă cu trei ani de către membrii Ansamblului Profesionist “Ţara Vrancei”, atelierul de coregrafie populară se adresează elevilor claselor gimnaziale şi liceale care pot urma un astfel de curs pe o periodă de un an, timp în care sunt invitaţi să desluşească tainele dansului, sub îndrumarea specialiştilor ansamblului focşănean. Cei mai talentaţi au şansa să rămană ca angajaţi ai Ansamblului “Ţara Vrancei”, putand astfel să ducă voia bună vranceană în toată ţara şi de ce nu în întreaga lume. “Îmi doresc foarte mult să avem tot mai mulţi tineri dornici să rămană la ansamblul nostru. Avem tradiţii atat de frumoase şi văd tinerii care vin la noi cat entuziasm au. Cred că ar trebui să luăm şi noi exemplul Cehiei şi să introducem studierea dansului popular în programa şcolară, măcar ca opţional”, ne-a declarat Maria Murgogi, directorul Ansamblului Profesionist “Ţara Vrancei”. Cursurile de coregrafie populară sunt urmate în prezent de 40 de tineri, care se întalnesc o dată pe săptămană cu specialiştii ansamblului de la care îşi însuşesc cunoştinţe muzicale şi de coregrafie. Cursurile sunt gratuite, iar celor cu real talent li se oferă posibilitatea de a se angaja ca membrii ai Ansamblului pe viitor. Deocamdată însă angajările în sistemul bugetar sunt blocate, aşa că pasionaţii de dans mai au un pic de aşteptat. (Mihaela VLĂDESCU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.